Oferta d'estiu: Títols de novel·les per escriure. Amb síntesi argumental de regal

Un relat de: lluisba

OFERTA D'ESTIU: TÍTOLS DE NOVEL·LES PER ESCRIURE. AMB SÍNTESI ARGUMENTAL DE REGAL

Remenant calaixos polsegosos em trobo amb un gran stock de títols de novel·les per escriure. Algunes de les quals tenen anotacions esquemàtiques que expliquen l'argument, l'estructura, o que àdhuc defineixen el tipus psicològic dels protagonistes. En un cas, descobreixo que em vaig entretenir en descriure una escena eròtica (que me la guardo). Comptat i debatut, i com que els anys esperables que em queden per viure són insuficients per a tant enorme tasca, he decidit vendre els estocs a preu d'oferta. Que sigui una mica anarquista no treu que em calgui pagar el lloguer. Al cap i a la fi, qui no es ven el cul es ven el temps, la dignitat o la paciència. Aquí tot és vendible, no? O és que algú li fa escarafalls a les delícies del capitalisme? Hi ha fins i tot qui ven el no-res (ara pensava, com a exemple, amb el sr. Artur Mas venent cases grans, però no ve massa la cas...).

L'últim Marica
Paràfrasi de "L'últim mohicà", la novel·la d'aventures de Fenimore Cooper. Es tracta de fer un empelt entre les facècies d'un ingenu indígena (català, murcià o senegalès és indiferent) i la filosofia imperant en el nostre temps de "marica l'últim". Cal necessàriament que posem aquesta qüestió damunt la taula: que aquí el qui arriba l'últim és el tonto. Si ets el darrer en pujar a l'autobús, aniràs dret per més que et falti una cama. Si ets l'últim en demanar vacances a la feina, les faràs a l'octubre. Si ve una crisi econòmica i no ho havies previst, pagaràs els plats trencats.
L'argument pot transcórrer a Barcelona: el protagonista corre per oficines demanant ajudes als serveis socials, però la crisi ha dut a la retallada dels pressupostos. Ha fet tard. Seria com si en Fenimore Cooper i en Franz Kafka s'haguéssin reencarnat tots dos junts, per entendre'ns. Decebut i esperonat per la imaginació, l'home s'afilia a Esquerra Republicana de Catalunya, de qui espera obtenir algun càrrec o prebenda. Però la darrera oferta l'ha pescada al vol un tal Apel·les i ja no queda res. És a l'agrupació de l'Esquerra del Guinardó on li diuen la bella frase: "marica l'últim".

De mica en mica s'omple la figa
Novel·la eròtica empeltada de novel·la negra, en homenatge a Jaume Fuster. No en dono detalls, per no ser procaç. Només s'envia l'argument per e-mail i sota jurament de ser major d'edat.

Les intermitències de la mandra
Idea sobrevinguda després de llegir "Les intermitències de la mort", d'en Xosé Saramago. L'home rebé el premi Nòbel i des de llavors només escriu bassòfia, com si un secret impuls l'obligués a demostrar que és un mal escriptor, com si vulgués renunciar al premi i no sabés com fer-ho.

En braços del capellà madur
Versió lliure de "En braços de la dona madura", del granVizinczey. Records i memòries d'un escolanet víctima de la pederàstia d'un prelat. Es pot ambientar a la parròquia de Queralt.

El Nou Testament
Un home, a les acaballes de la vida, descobreix que el seu fill i hereu és un barrut, un gandul, un faldiller irredempt. Crida el notari i redacta un nou testament. El moribund, dolgut per l'esguerro de fill que li ha sortit, omple el text d'advertiments i admonicions terribles i pronostica un apocalipsi horrorós si el nen no es redreça. El notari, quan surt del pis amb el text sota el braç, és atropellat per un conductor ebri. El manuscrit cau en mans d'un orat que es pren el text com si fos una religió, amb un resultat esgarrifós: una gran part de la humanitat el segueix.

El codi d'en Pinxi
El Pinxi és un delinqüentet de suburbi que escriu per les parets del barri uns signes incomprensibles (però que ell entén): indica quines cases es poden assaltar, si els inquilins són vells o minusvàlids, si són adinerats, si tenen joies o electrodomèstics d'alt valor... Llavors, un jubilat visionari veu els signes i creu que ha descobert els senyals divins, i es fa un embolic de ca l'ample que no va enlloc. Però ell s'hi distreu. Molt probable best-seller per a llegir durant els trajectes en transport públic.






Comentaris

  • pinter | 31-07-2008 | Valoració: 10

    Bones!

    Em quedo amb l'últim, sense cap dubte. Molt cinematogràfic també, i en clau d'humor. Com la majoria.
    Felicitats per la teva originalitat!
    I gràcies per la visita, el comentari, i la puntuació. Com tu dius per aquí, sempre és bo rebre sorpreses.

    Salut!

    Vaig a llegir alguna coseta teva més.

  • Humor tal com raja[Ofensiu]
    maitetxu | 31-07-2008 | Valoració: 10

    Bo per a la clor de l'estiu! felicitats, Lluís

l´Autor

Foto de perfil de lluisba

lluisba

77 Relats

390 Comentaris

95753 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
El novembre del 2006 em vaig estrenar a Relats en català. No sóc gaire constant ni gaire assidu. Llegeixo, comento una mica. Miro el fòrum de tant en tant, però n'entenc ni un borrall. Intento fer contes de por (o d'inquietud, que diuen), algun poema improvisat...

Pel novembre de 2008, però, junt amb d'altres companyes i companys, vam iniciar un blog on ara hi poso els meus textos. A RC hi entro i miro, i molt ocasionalment demano penjar alguna cosa.

El nostre blog (per si vols) és:
http://riellblvd.blogspot.com/