No, no és un barret.

Un relat de: africanoamerica

No ploris. Fés el favor de no plorar. Per el que més vulguis, no ho podré suportar. Vinga, distréu-te,rápidament, oblída't de plorar. Oblídat de la immensitat de l'univers, oblídat de la Terra, oblida que la teva rosa no és més que mig segon en el temps. Oblida la teva fragilitat, oblida que en qualsevol moment pots desaparèixer igual que un somriure, molt maco però efímer. Oblida la vanitat, oblida la vanitat de l'ésser humà. Oblida l'egoísme, oblida allò absurd, oblida al caçador. Oblida que hi ha gent honrada que no té ningú que se li apropi a desitjar-li bona nit quan ho necesita.Oblida que hi ha roses sense espines. Oblida que hi ha ovelles sense forats per poder respirar.
Oblida que hi ha fanals que ningú mai encén, que hi ha nens als que ningñu va voler dibuixar un xai. Oblida que hi ha gent que no es posseeix ni a sí mateixa. Oblida que hi ha persones que no poden donar el que se'ls hi demana. Oblida que hi haurà algú que no haurà vist mai com se'n va el Sol. Oblida que hi haurà planetes que, per molt que giris al seu voltant mil cops, mai deixaran veure cap estel. Oblida que hi ha gent que es sentencia a morir. Oblida que sempre hi haurà algú que serà estimat i mai ho sabrà. Que existirà qui mai haurà rebut un aplaudiment. Oblida als que de tant oblidar hauran oblidat estimar-se. Oblida que alguns estaran tan ocupats que mai podran parar-se a mirar el cel. Oblida al que apreciarà més una moneda que fer riure a un nen. Oblida que per molt trist que soni alguns es passen la vida bebent d'una font de la que no raja aigua. Oblida que alguns moriran sense haver presenciat el naixement d'una flor, o que n'hauran trepitjat una a propòsit. Oblida als que han oblidat que alguna vegada van ser nens.
Has oblidat? Bé doncs ara comença a recordar. Recorda que alguns donen la vida per ser lliures. Recorda que hi ha els que volen recordar-te cada dia que t'estimen. Recorda que existeixen els que canten sense adonar-se'n una cançó en una sala d'espera. Recorda que hi ha els que cauen d'un altre planeta en busca d'un amic. Recorda que hi ha els que es riuen d'ells mateixos. Recorda als que guarden el seu gran tresor en un tros de paper. Recorda els que són tan senzills com el groc i el blanc d'una margarida. Recorda que les erugues es converteixen en papallones. Recorda que hi haurà algú que et donarà quelcom sense esperar res a canvi. Recorda que hi ha alguns que prometen estimar-se a qualsevol vida. Recorda que els nadons quan neixen ploren per dir que són vius. Pensa en les roses que es molesten quan les compares amb l'herba. Recorda que existeix algú tan gran que s'asseu sobre un volcà. Recorda als que els hi fa mal el pit quan es despedeixen d'una flor vermella. Recorda que hi ha persones que estimen tant la seva vida que no els hi cal desitjar tornar a néixer. Escolta als que canten a la ducha. Recorda als que els apassiona recordar. Recorda al rei que va dir un dia "Sigues lliure". Recorda als que mai van pactar amb una serp. Recorda als que els emociona mirar un camp de blat. Pensa un moment en els que riuen i ploren al mateix moment. Recorda a aquells que van crear llaços amb una guineu. Recorda a tots aquells que van fer possibles l'autenticitat d'altres. Recorda als que aixafen els nassos contra el vidre dels trens i dibuixen cors amb l'alè. No t'oblidis dels que troben solucions en una mica d'aigua. Recorda als que li prometen a un petit príncep no separar-se mai d'ell. Recorda als que una nit no van poder dormir preguntant-se si el xai es va menjar o no la rosa. Recorda i somriu perquè algú va deixar sense saber què dir a un adult. I sobretot, recorda als que per les nits, es passen hores conversant amb el cel.

Comentaris

  • !Et seguire llegint.[Ofensiu]
    jos monts | 28-10-2009

    Hola.
    Recorda no... no és un barret.
    Has oblidat? Bé doncs ara comença a recordar.
    Al teu alè ets tu recorda.