Matinada

Un relat de: Somiadora sense somnis

Deu, nou, vuit…

El fosc regne de tenebra tenyeix el mantell celeste, escombrant les espurnes lluminoses, súbdites de l’esfera de vellut perla, cap a un horitzó perenne.

Calidesa infinita. Tot el que conec és al meu voltant. Jec en la serenor d’un fràgil misteri que encara desconec. M’acarona el lligam indestructible que ens uneix, dos móns separats únicament per l’abstracció d’un feix de temps que s’escola entre els racons d’un subconscient novell i ansiós.

Set, sis, cinc…

L’Astre Rei més dubtós deixa entreveure els seus cabells daurats entre les escletxes de les ombres, mes encara no guanya l’omnipresència a l’enginy de la penombra.

Vull i no vull. La seguretat del cau és tan plaent, protegit per la ferma cuirassa que albira una infinitat de futurs camins a explorar des de la incertesa. Incert, no puc saber què m’espera a l’altra banda. Desconec el que hi ha més enllà de la roent foscor.

Quatre, tres, dos…

Cotons ensucrats i tous comencen a surar impàvids, la seva silueta es dibuixa amb els primers tocs de la tímida claror.

Nostàlgia. Trobaré a faltar tot el que conec, el meu voltant. Trobaré la serenor novament? Sentiré la tenacitat del nostre lligam tan vívida? La calidesa superarà l’efemeritat i serà la meva companya eterna? Arrisco. Ho vull descobrir.

Una!

Els albors d’un nou dia es troben a un parpelleig.

Comentaris

  • Invitació "El cicle de la vida"[Ofensiu]


    Benvolgut autor/a,

    Com a finalista del V Concurs ARC a la Ràdio 2014-2015
    l'Associació de Relataires en Català (ARC)
    es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
    i a la presentació del llibre
    "El cicle de la vida"

    T'esperem el dissabte 31 d'octubre de 2015, a les 11 del matí,
    a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)




  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i autores, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “El cicle de la vida” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’anar avançant feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com, el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ EL CICLE DE LA VIDA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZA a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual és autor/a, en el recull de microrelats “Colors” que s’editarà a finals de 2015 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Natural[Ofensiu]
    Naiade | 15-11-2014

    Un bon relat on ens mostres amb paraules abstractes aquest moment màgic del despertar a un nou inici. Aplicable a molts moments de la vida.
    Enhorabona

  • volia dir...[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 15-11-2014

    gens efectista i "no" cercant emotivitat gratuita. Un bon treball, felicitats!

  • poesia[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 15-11-2014

    i literatura en estat pur, res més que això cal per fer un relat com el teu, i la teva veu, evidentment, sense ella ningú més pot fer aquesta feina.

    Un relat que em transporta a altres mons i a altres veus del passat, ma'grada el teu enfocament, gens efectista i cercant emotivitat gratuita. Un bon treball, felicitats!

    Ferran

  • Cançó de matinada[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 15-11-2014 | Valoració: 10

    Un relat, una cançó de matinada, com el naixement en aquesta hora del dia que ho té tot pel davant. Mirar més enllà, oblidar el que deixes, il·lusionar-te. M'ha agradat molt aquest part tan ben pensat i argumentat. Una abraçada.

    Aleix

  • Un nou principi [Ofensiu]
    KaroKunde | 14-11-2014 | Valoració: 9

    M'agrada molt com descrius un part sense les paraules evidents. Així representa un nou principi de qualsevol situació i alhora és el principi de tota vida, que ja ve d'algun llloc. Excel·lent conte.