Migdia. Carta al meu Jo futur.

Un relat de: Somiadora sense somnis
Hola. Sóc jo, o bé, sóc tu. T’escric perquè em sento molt sola, i crec que tu ets l’única persona que em comprendrà del cert.

Baixava l’escala del passadís, el vestit lluïa com mai, i els meus ulls albiraven miríades d’estels fugaços que s’emportaven la il•lusió, amb l’embranzida de la por. Només tenia un espill de plata que recollia la meva imatge, admirador secret de les meves incoherències, i sentia la inseguretat a cada porus de la meva pell tremolosa. La mare deia que estava preciosa, el pare també, però esdevenien comentaris neutres degut al nostre vincle, i la meva confiança es fonia lentament amb la llum del Sol del migdia.

Ahir era una nena alegre que dibuixava somriures i esborrava les llàgrimes, ara semblo tot el contrari. No sé qui sóc, ni qui vaig ser, ni qui vull ser. Espero que tu ja ho hagis descobert, malgrat la nostra parsimònia crònica.

La barana de l’escala feia lliscar la meva mà massa ràpid, marcant un pas compassat amb els batecs del meu cor. Què pensarà ell, de mi? Com es poden barrejar tants sentiments i pensaments dins un cos tant petit?. Em fan sentir sola, car no hi ha paraules suficients al món per expressar-los, i les que hi ha no s’ajusten plenament. Em fan sentir viva.

Les escales arribaren a la seva fi, vaig tancar els ulls i després de robar coratge a l’aire invisible que m’omplia de força, els vaig obrir: no hi era, ell. Abans de donar permís a les llàgrimes per ésser vessades, un ram de gira-sols despertà el meu somriure i recompongué el meu cor encongit: 15 gira-sols, un per cada any.

M’agradaria que recordis aquella sensació. I que no l’oblidis mai. És un moment únic i màgic, i espero que el pas del temps mai no el pugui deteriorar. Potser no estàs amb ell, potser el sentiment era efímer i passatger, potser te’n penedeixes de tot i de res, potser, potser, milers de potsers. Però la calidesa del seu petó sota la lluna tímida refugiada entre les siluetes dels edificis més alts romandrà sempre als vestigis de la nostra ànima.

Jo

Comentaris

  • Invitació "El cicle de la vida"[Ofensiu]


    Benvolgut autor/a,

    Com a finalista del V Concurs ARC a la Ràdio 2014-2015
    l'Associació de Relataires en Català (ARC)
    es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
    i a la presentació del llibre
    "El cicle de la vida"

    T'esperem el dissabte 31 d'octubre de 2015, a les 11 del matí,
    a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)




  • precios[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 06-02-2015 | Valoració: 10

    No habia llegit la carta, pero chapeau, molt bo

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “El cicle de la vida” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com, el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ EL CICLE DE LA VIDA - ADOLESCÈNCIA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “El cicle de la vida” que s’editarà a finals de 2015 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a de ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Sensacions[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 13-01-2015 | Valoració: 10

    Un seguit de sensacions pròpies de l'adolescència. Un jo que ara no sap qui és, un vestit que no sap com li escau, un petó per sempre, el dubte. Això és l'adolescència! Un retrat magnífic,molt ben escrit i molt ben detallat. Una abraçada.

    Aleix

  • Un primer...[Ofensiu]
    AVERROIS | 12-01-2015 | Valoració: 10

    ...petò o la primera caricia és un record platònic que un portarà tota la seva vida. A mida que el temps va passant aquell moment queda flotant i sempre és un cosól per l'ànima ferida.
    Una abraçada.

Valoració mitja: 10