Llum i altres petits poemes

Un relat de: T. Cargol

Llum
Que hi vas veure d'estrany
que te'n recordis?
Perquè guardares memòria d'aquell fet?
Perquè el vas aparcar per posterior estudi
si res no et deia que fos important?

És com la llum que torna sense haver sortit.

....

Reparteixo el meu temps
sense joia,
sense retrets,
tal com un mort vivent
resignat a no morir-se.
Però encara conservo les claus,
les claus, del paradís a la butxaca.

....

Si ahir mateix vaig passar per aquí
i ara que hi torno,
no soc ja el mateix!!

....

Perquè vols tornar-hi?
Si quan la pedra reboti plana
sobre l'aigua, del teu riu,
restaràs ja fart
del teu bell poble.

....

No sé com dir-ho:
dins d'aquell patiment i d'aquella agonia,
érem joves!
....

Deixa'm que saquegi el teu cos
I em sadolli i fugi
Per tornar com un llop famolenc
apurat de nou pels teus efluvis.

....

Avui no dissimularé un benestar que no tinc
ni tampoc m'enfonsaré a causa
dels problemes que si que tinc.
Vagament em concentro
en la lletra sense sentit.

....

Com ens pot l'enveja
Per subtils camins
Tan sols he de dir-te:
Has nascut, tens vida
com els altres.

....

Aquests llavis sense besades
no haurien d'existir...

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer