Lligadures i Cadenes

Un relat de: kispar fidu

Distant,

Llunyana,

Absent.


Recordo dies passats. Dies que ja són lluny d'un present.
Recordo cares, imatges borroses, records difosos, sensacions estranyes que se'm fan alienes.

I em trobo amb distàncies, llunyanies i persones passatgeres.

Sento que floto en un món que no vol suportar-me. Que navego per terres que no són capaces de retenir-me. Que viatjo confosa sense arrelar-me enlloc.

No puc cercar res perquè ni tan sols sé què busco.

Recordo mirades, rialles passades, converses sense importància i dies d'infància.
Pastissos no tastats, sabors no degustats i somnis per descobrir.

I em trobo amb estranyes absències, amb rumbs no fixats, amb estrelles que intenten confondre'm i pensaments que mai m'abandonen.


Últimament, ja massa sovint, m'adono que sóc incapaç de crear cadenes. Que evito lligar-me a ningú; i avanço, o això penso, sobre passos segurs, valents i solitaris; de vegades potser massa solitaris.
Que deixo perdre persones potser pel simple orgull de no voler crear vincles; i que massa tard m'adono que hauria valgut la pena evitar que es desfessin aquelles cadenes.

Com si pensés que sóc capaç de valer-me sola, i rebutgés la necessitat de recolzar-me en altres espatlles. Com si no volgués acceptar que em calen altres somriures on reposar i altres braços on refugiar-me. Com si em fes por deixar-me abraçar i volgués mantenir les distàncies mentre sé que necessito de la seva tendresa.


Recordo temps anteriors. No tinc clares les imatges, però sí diferents records.
Potser mai he mantingut un vincle molt proper ni íntim del tot amb ningú. Potser sempre m'he fet aliena a la resta en certa manera.


Ja no recordo. Ara sols observo. I enyoro les lligadures que els altres són capaços de crear per a unir-se als del seu voltant i no allunyar-se'n. Tasto el regust amarg d'unes distàncies que sovint penso que són creades per mi mateixa.


Em sento distant de molta gent que abans era propera, o almenys això pensava.
Em trobo solitària en un món on comparteixo somriures de mirades properes que a voltes se'm fan molt distants.


Fredor,

Llunyania,

Distanciament.


Tan de bo pogués refugiar-me en els somnis dels contes.

Tan de bo fos capaç d'intentar tot allò que voldria aconseguir.

Comentaris

  • M'acabo d'adonar[Ofensiu]
    Perestroika | 09-02-2007

    que feia molt que no passava pels teus escrits, en tenia uns quants pendents. Ara però, ja mel's he llegit tots. Sempre amb el teu estil característic, sempre amb la teva traça per posar nom a sentiments que també són meus (i de moltíssima gent) però que jo no sóc capaç de descriurel's.

    Tinc ganes de veure't, fa molt de l'últim cacaolat, no trobes?

    Saps que encara no he llegit el teu llibre??? Això no pot ser eh... a veure si espavilo, toco una mica més de peus a terra i començo a fer coses de profit.

    Tot bé, petardi?

    Muaaaaaaaaaaà!

  • impressionant[Ofensiu]
    cirereta7 | 06-02-2007 | Valoració: 9

    gemmeta! soc la gemma de la Seu, jo també vaig publicant algun que altre relat, tot i que no tenen massa comparació amb els teus!
    ara estic amb la nina a la biblioteca que hem anat a estudiar!
    t'enviem molts petonets!
    cuida't!

  • enfilall[Ofensiu]
    glauca | 17-01-2007 | Valoració: 10

    En primerisim lloc: gràcies per el teu comentari. Saps... mai no vaig pensar que ningú s'hi entretindria a comentar-me, potser perquè pensava que sovint és un bescanvi, potser perquè a mi em passa com al personatge del teu poema: penso que si entro a comentar i valorar i ... crearé cadenes que "m'obligaran" a seguir fent-ho, que el fet d'escriure per escriure potser serà sotmès a fer-ho per agradar... jo que sé! Aquesta fal·lera de llibertat, de volar sense rastres i... després veig que t'hi has apropat i somric i em fa estar contenta i... ja veus contradiccions que sé que entens.
    M'agrada el decurs del teu poema, m'agrada perquè l'entenc, perquè parles de coses de l'anima, perquè ho fas sense pretensions de "salvar-te". M'agraden els versos breus que intercales perquè remarques la sensació, perquè subratlles el sentiment.
    Gràcies!
    Saps... he cercat al diccionari de sinònims la paraula cadenes - jo també hi tinc una mica de iuiu - i diu- també, entre d'altres - enfilall! Aquesta paraula la trobo bellíssima; potser podríem fer un encanteri i del rast que arrossega i no et deixa volar i et palplanta, fer-ne un enfilall de moments i situacions i complicitats i... que sumessin colors a la nostra paleta, que insuflessin més aire per respirar plegats, més mans per construir la nostra història i barrejar-se amb la dels que hem escollit o trobat. Un collaret que no pesi, construït d'instants compartits.
    Una abraçada gemm@

  • Tu si que saps fer poesia[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 14-01-2007

    Si, jo no pretenia fer poesia, sols era una broma de trencar línies tal com tu recordes del sopar. El text de fet es literal de la Muntanya màgica, i jo nomès he tallat les línies...

    Respecte al teu poema, m'ha sobtat el títol, on repeteixes lligadures i cadenes, un mateix concepte, que dona més incidpència, al fet de ser depenent, d'estar lligat. Bé, jo no sé comentar poesia, però m'ha agradat, amb això hi ha prou?

  • Saps que?[Ofensiu]
    Ullets | 14-01-2007 | Valoració: 10

    Aquest escrit podria ser perfectament meu...
    Tantes vegades em preguntava com podia ser que la resta de persones del meu voltant, crees aquests vincles tan espectaculars amb tothom, i jo... com tu, sempre pensant que sola, caminant fermament, pero sola, estaria segura en un món menys hostil del que m'havia imaginat sempre.
    Sempre havia pensat que o no sabia estimar, o no sabia posar en practica aquell munt de sentiments que corrien per dins meu.
    Recordo que una vegada, en les ultimes trobades amb la psicologa, em va dir "és increible Sílvia, com... ets capaç de fer les coses mes complicades, i en canvi les més senzilles com estimar... com fer-li un petó a la persona de la que estàs enamorada, o com passejar agafada de la mà eren un drama..."
    No tinc ni idea de per què dufi... pero saps? quan trobes a la persona adecuada, a la persona amb la que construir aquests vincles, aquestes cadenes i lligadures... fins i tots aquestes 3 paraules sinonimes, deixen de tenir un significat potser més dur o dificil.. deixen d'estar impregnades de connotacions negatives, per què la cadena la busques, potser la defineixes pero... la busques...
    Jo només et puc dir, que arribarà el moment, el teu moment, que jo creia que mai arribaria el meu, hi ha arribat... així que no puc parar de pensar que el teu també ho farà...
    ENDAVANT PRECIOSA!

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de kispar fidu

kispar fidu

133 Relats

861 Comentaris

210909 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
si vols descobrir, reCREA


De l'1 d'abril del 86. Sant Quirze(nca) del Vallès.


Escric per a teixir teranyines d'entortolligades paraules, i per a extreure què penso i sento quan sembla l'única manera.


Jo? esperit lliure, ànima catalana, cabreta biciada, somiadora, lluitadora, ment incansable, cul inquiet (i cap), ànima voladora, emprenedora, apassionada de l'art, i... deixeu-m'ho dir... poeta (a petits passos, però constants, formant-se).


kispar què? KISPAR FIDU
Gemma Gelabert Gonzalo