L'escriptor

Un relat de: moulin

El dia clar i el vent serè no fan canviar la determinació d'aquell escriptor que a poc a poc avança cap al final del precipici. Ja sent la remor de les onades petant contra la paret rocosa però no es distreu i respira profundament la salabror de l'aire carregat d'aromes abans de prendre l'última decisió. Els peus basculen sobre l'abisme. Estén els braços i amb totes les forces pronuncia una paraula abans de saltar.

Quin poder tan gran té l'escriptor que decideix el destí dels homes per fer-los sobreviure a les calamitats o deixar-los caure en la desesperació. Quin goig poder aixecar el llapis del paper per pensar i descubrir una escletxa de llum pel protagonista dels seus relats. El seu destí és ara entre els meus dits. Tot depèn d'una paraula, d'un signe de puntuació, d'una frase afortunada i la història pot capgirar-se. Sempre és possible sorprendre el lector davant l'espectativa d'una tragèdia. Sí, ja he trobat la paraula per salvar el meu protagonista. He decidit canviar el seu final. Ara no em puc fer enrera perquè és la meva missió. Tot recupera el seu sentit. Jo seré el protagonista i vosaltres tindreu el final que desitgeu.

El dia clar i el vent serè no em fan canviar la meva determinació. Avanço cap al final del precipici. Ja sento la remor de les onades petant contra la paret rocosa però no em distrec i respiro profundament la salabror de l'aire carregat d'aromes abans de prendre l'última decisió. Els peus basculen sobre l'abisme. Estenc els braços i amb totes les forces pronuncio una paraula abans de saltar.

Felicitats!

Comentaris

  • fragilitats[Ofensiu]
    Onofre | 03-10-2011 | Valoració: 10

    Tot depèn d'una paraula, d'un signe de puntuació, d'una frase afortunada i la història pot capgirar-se. Sempre és possible sorprendre el lector davant l'expectativa d'una tragèdia.

    Sí, ja has trobat el secret, el profund desig del lector. I és que som com la canalla. La fragilitat del lector ho és en funció de la de l'escriptor. I també sa fortalesa... i sa vanitat.

    Molt ben escrit !!!


  • Un misteri[Ofensiu]
    Grocdefoc | 29-07-2010 | Valoració: 10

    És cert. L'escriptor posseeix quelcom d'ésser omnipotent. És ell qui decideix si els seus personatges viuen o moren. Si continua la història o li posa un final. Si l'orienta cap a una direcció o cap a una altra. És un malabarista i un mag. Pot enfrontar-se a les lleis naturals. Crear mons al seu gust.
    També existeix un misteri en la vida real, per què hi ha tants escriptors que s'han decidit per un suïcidi real?
    Els teus escrits em fan pensar.

  • primer contacte[Ofensiu]
    joandemataro | 16-05-2010 | Valoració: 10

    bon relat, avui t'he começat a llegir i m'ha agradat com t'expresses...et felicito
    ens anem llegint
    fins ben aviat
    una abraçada encaixada

    joan

  • panxample | 14-05-2010

    felicitats a tu.he llegit i rellegit buscant la paraula
    amb tu.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de moulin

moulin

53 Relats

35 Comentaris

43568 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Com deia un company relatista, una biografia no és una autobiografia; però penso que els propis relats, de forma involuntària en el meu cas, són els portaveus de la meva pròpia vida.

Que siguin ells els qui parlin de mi.