La Ploma del Còndor. (I)

Un relat de: Maragda

Només les congestes el veien volar. Amb les ales esteses planejava, superb, entre roques altives, lluny. De tant en tant s'aturava a matolls encimats, a l'aguait i amagant-se dels ulls sotjadors, ulls que com dues esfenes, destil·lant flames infernals, pretenien descobrir-lo. Volava sol i fugint, sempre fugint.
Una mala fada l'havia encantat i el perseguia. Ara sota l'aparença d'una rabosa, adés transformada en un gat mesquer, i d'altres vegades en l'au rapaç que espia amb perfídia, però mai no el deixava de petja.
De nits bategava el seu cor menut amb paorosa ansietat, incessantment inquiet, tostemps patint de ser olorat a l'enfony on aconseguia encabir-se. I només veia néixer les primeres llums de l'alba, que ja prenia embranzida per a esquitllar-se ben prest. Talment com si d'una folla cursa es tractés, volia atènyer l'inassolible horitzó, el seu somni, el seu recer. No obstant no aconseguia mai traspassar aquella serralada, era part del sortilegi.
Ell que havia estat un jove cavaller, bell i ardit, d'armadura resplendent, com es recordava ara d'aquells dies malaguanyats, en què joiós prenia la mà de l'estimada ajudant-la a muntar el seu corser blanc, i junts cavalcaven per les prades i els boscos de verns gegantins. Galopaven furients vers les escarpades costes i allí, desmuntaven tremolosos de desig baixant a la seva cala, petita i oculta, on s'estimaven seguint els embats que feien les ones. Veia l'enyorat cos de vori retallant-se damunt la fosca arena, recollint tot el foc de l'horabaixa i prenent ardència als seus braços, omplint-se de la folla rellentor del seu besar. I ara es trobava empresonat dins el cos d'aquella au noble, dins d'aquell còndor majestuós, condemnat a volar durant set anys i esperançat a què ella, la dolça amiga, perduda en algun indret del món, arribés a trobar-lo. Però de la fidel companya, li'n separaven terres i més terres, mars immenses, valls obagues i muntanyes inacabables. I enllà d'aquelles valls, caminava ella, cercant-lo sempre, incansable. Cercant indicis del seu pas sense perdre mai l'alè i amb els peus sagnants.
Tot l'infortuni s'havia esdevingut quan al cavaller, que tornava al seu casal després de dos dies de llarga cacera, li vingué una set imperant i digué als seus homes, que el seguien de prop duent lligat el cervatell, que es desviaria del camí un instant per a baixar al riu que es veia rera els arbres. I mentre bevia ajagut a la vora d'aquelles aigües negres i profundes, hi veié reflectida la forma de dona més sublim que havia vist mai, deixant-lo del tot encegat. La criatura li parlà amb una veu cristal·lina com la mateixa deu, harmoniosa com la més bella cançó. I en girar-se ell, no pogué evitar d'abraçar-la ferventment, al mateix temps que ella l'obligava a obrir-li els llavis per a dipositar-hi el verí que li robaria la memòria...


Comentaris

  • Ploma Maragda.[Ofensiu]
    Jofre | 02-07-2005 | Valoració: 10

    Maragda,

    El teu llenguatge és portentós, ric en el fons i la forma: d'una força natural.

    Tries els temes amb una audàcia i la bellesa d'un còndor. Coneixes molt bé el terreny: ens deixes, deliberadament, amb el neguit de voler saber què succeirà. Tot és possible i amb la ploma de Maragda, els somnis cristal·litzen amb magnificència.

    Que plani una ombra maragda sobre tots nosaltres.
    Fins on vols seguir explorant?

    Em tens encisat. Ets d'una selecta precisió, al meu parer, estudiadíssima i elaborada amb el tracte i el pacte de la humilitat.

    Salutacions.

  • Mon Pons | 06-03-2005

    Hola Maragda, rellegint els teus escrits m'ha semblat que intentes trobar una via infinita de preguntes: tots els perquès, els cóms i els quants de la mitologia.
    Si m'equivoco em rectifiques, eh? Tinc la impressió que trobes respostes en les teves paraules que, en definitiva, són mots buscats acuradament; reflex d'un ahir “sempre actual”, font inesgotable de cultura.

    Salutacions!

  • Molt bo!!![Ofensiu]
    Linkinpark | 17-01-2005

    Ja poc hi ha a dir. tan sols vull remarcar q esta molt ben escrit, i q és molt interessant. Espero la continuació!!

  • Amb els dits[Ofensiu]
    OhCapità | 17-01-2005

    treballes argent i or creant peces eternes i amb el pensament, l'ànima crees art que puc fruir d'emoció. Estic impacient per saber què passarà... Gràcies.

  • Magistralment escrit.[Ofensiu]
    BARBABLAVA | 15-01-2005 | Valoració: 10

    I molt interessant. També romàntic, amants que es cerquen amb l'esperança de tornar-se a trobar per fondre els seus anhels en una sola ànima.
    Com sempre molt bé!
    Espero la segona part!
    Una abraçada!

  • Ah, que bé, agafes un tema molt complex!![Ofensiu]
    ones i vent | 14-01-2005 | Valoració: 10

    Només les congestes el veien volar. - De manera virtuosa comences encertant, entrellaçant temes potents de la humanitat, meravellant. A part de gaudir molt del teu estil, m'apassiona el tema! Esperaré al proper capítol amb ànsia.
    Una abraçada

    ones i vent

  • Lavínia | 11-01-2005

    encara que hi manca una o més parts (no ho sé); deixa'm dir-te que aquest relat em recorda la literatura medieval corresponent a obres com Tristany i Isolda amb els arranjaments de Joseph Bédier o als bellíssims relats dels Lais de Maria de França.
    El lèxic acurat i un xic barroc, així com la temàtica, m'hi remeten.

    Tinc ganes de saber com acaba i, per descomptat, Maragda, m'ha agradat per l'encant que té en dues vessants
    a) per l'encanteri del cóndor
    b) per l'"encantadora" o bruixa "dona d'aigua".

    Petons.

  • Lavínia | 11-01-2005

    encara que hi manca una o més parts (no ho sé); deixa'm dir-te que aquest relat em recorda la literatura medieval corresponent a obres com Tristany i Isolda amb els arranjaments de Joseph Bédier o als bellíssims relats dels Lais de Maria de França.
    El lèxic acurat i un xic barroc, així com la temàtica, m'hi remeten.

    Tinc ganes de saber com acaba i, per descomptat, Maragda, m'ha agradat per l'encant que té en dues vessants
    a) per l'encanteri del cóndor
    b) per l'"encantadora" o bruixa "dona d'aigua".

    Petons.

  • Una errada[Ofensiu]
    Maragda | 11-01-2005

    Un petit "làpsus", on diu planejar, hauria de dir planar. Perdoneu.

Valoració mitja: 9.75