La planxadora de la Plaça del Rei

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

LA PALXADORA DE LA PLAÇA DEL REI



Era la Macieta la germana petita de l'avi i de l'oncle Genis, ella vivia allí a la vivenda de la botiga i feia de planxadora . planxava de vell, planxava vestits de bategar, gorrers, coll de camises, camises, manteleries, enagos, i cortines. La Macieta era solterona i era amiga de la veïna del pis de dalt que es deia Maria era modista i pobre dona era geperuda,
La Sra. Maria era soltera i era mol amiga de la Macieta i totes dues s'engrescaven parlant de vestits de la glasilles i els barrets així és que aquell taller de modistes estava ben engrescat. Un dia li va dir la Macieta que perquè no feien anar al Manolo que era molt jove, de quinze o setze anys a Paris, a comprar glasilles. En Manolo el tenien molt mal criat ja que era el fill petit de la madrastra i l'avi Agustí que s' havien casat tenint quatre fills cada un i encara van tenir el Manolo
Així es que la Sra. Maria i la Macieta li van proposar en el Manolo la seva idea de anar a Paris. I el Manolo va acceptar . va dir que quan volguessin estava disposat a anar a Paris així es que la Macieta i la Maria li van preparar un farcell com vulgarment e s diu i cap a París el van enviar.

En Manolo se'n va anar a Paris i quan va arribar es va espantar dels preus que hi havia i es va gastar tots els diner en comprar les glaselles i després se'n va anar a ‘estació a compara el billet per tornar a Barcelona ja que no li quedaven diners,

Quan s'aturava el tren aprofitava a baixar per agafar raïm per menjar perquè s'havia quedat sense diners i tenia la panxa buida pobre nen de un i do ja es d'agrair quan va arribar a Barcelona ho explicava tot i tothom corria a fer-li àpats.



Mentre la vida corria normal a Barcelona es anaven rebent cartes des de Mèxic que el Genis els explicava les meravelles que havien fet a Acapulco on havien fet l'Hotel Sevilla i que els hi anava tant i tant bé.

La Macieta el Manolo la Maria s'anaven animant a fer aquell viatge a Amèrica que no
sabien si triomfarien o no però ho havien de provar

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

315237 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com