La personalitat de Teresa Morelló

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

La Teresina Morelló, era una dona molt inteligent, però tenia un problema que va arrossegar tota la vida i es que era molt lletja!. Es va casar amb un home guapo, un conegut comerciant de la Barcelona vella.

Es van convertir en una parella que es feien mirar i comparar. Amb ella no la podies mirar i amb ell t'hi podies envaucar.

La Teresa era una gran matematica, donava conferencies sobre aquest tema i inclus havia publicat algun llibre d'aquesta especialitat, escribia relats i obres teatrals, que els hi representaven en els ateneus dels barris.

El dia que renyia amb el seu marit, es feia anar a comprar per la minyona una bona safata dolços i se la menjava tota davant d'ell molt tranquilament. Tot pensant i demostrant que si li volia amargar la vida no li funcionaria per que ella se l'endolçava.

Era mestresa d'algunes cases i quan els inquilinos la feien enfadar i tenia que anar al jutjat, ella mateixa es feia d'advocat.

Quan la seva vida va acabar ens va acabar de demostrar lo inteligent i bona persona que era. Als inquilinos els hi va deixar els pisos en propietat, pero no com us ho heu imaginat, ella va barrinar que poguessin disfrutar de les delicies de ser amos i saber el pà que s'hi donava. A qui vivia en el primer pis li va deixar el segon, al del segon li va deixar el tercer i tots van quedar amos pero amb inquilinos, per que poguesin veure el que era tenir que anar al jutjat.

Si senyor una bona inteligencia. Que en pau descansi Teresa Morelló.



Maria Pilar (Valeria)

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314513 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com