LA MARIETA DELS DAVANTALS

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Es només una petita recordança, la Marieta que vivia al meu carrer i quan passava per casa seva era una curiositat sempre mirar a dintre de la botiga a veure que feia la Marieta.
La Marieta era velleta amb els cabells esvalotats, ulls blaus petits, careta rodona i nas punxegut. Ella era molt treballadora, a la botiga tenia una màquina de cosir en un costat de la vidriera així podia xafardejar .

Què feia la Marieta? Doncs comprava sacs de roba vella i els convertia en davantals, tenia penjats en un cordill i amb agulles d'estendre, tot el genero que tenia per vendre i també tenia unes estantaries plenes de troques de llanes, en aquell cordill també hi penjava bufandes i gorres que ella també confeccionava. Però aquí ve, que un dia la pobre dona es va començar a trobar malament, tant que, la van haver d'ingressar a l'hospital. La seva neboda va anar a la botiga per ajudar-la. La va veure tant plena de pols i bruta que va agafar bones galledes d'aigua i un plomall per treure ben bela pols.
Mentre tant la Marieta continuava a l'hospital i la neboda va pensar
-Aquestes troques de llanes són molt brutes, on va la tieta amb aquest genero per vendre? i va fer una bona pilar amb totes les coses brutes que trobava i ho va cremar al pati de la botiga.
La neboda va anar a l'hospital a veure-la i li va comentar la netejar que havia fet.
La tieta, va quedar morada de pensar que li havia cremat tota la seva fortuna i la neboda li preguntava
-Tieta, tieta però que et passa? I la tieta li va respondre
- Ay nena!! que m'has fet? - però que m'has fet? i la neboda li continuava preguntant - però tieta que he fet amb les troques de llana? - Que me les has cremat i a dintre tenia tota la meva fortuna.

La tieta al cap d'uns dies va sortir de l'hospital i tot el barri anava a veure-la i li preguntava com es trobava i ella no estava per res , no més pensant que havia de tornar a recollir diners per tornar a omplir les troques de llana.




Comentaris

  • hola Maria PIlar[Ofensiu]
    ANEROL | 11-01-2008 | Valoració: 10

    és la primera vegada que et llegeixo i he trobat aquest relat agradable, àgil i simpàtic. Em passaré pels altres que tens

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

315097 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com