La botiga dels sentiments

Un relat de: liudmila
Un jove passava pel carrer i va veure un rètol sobre una botiga: “Els sentiments”. Hi va entrar, saludar l’agradable dependenta i, després d’uns moments d’indecisió, var demanar:
- Si us plau, no teniu pas ... Amor?
- Sí, i tant que tenim! L’amor és molt popular entre els clients i nosaltres sempre tenim una gran demanda sobre aquest producte, per això és molt car.
- I quant val?
- L’Amor és un sentiment molt fi, molt concentrat i per això es ven pels grams.
- I què, molta gent el compra, l’Amor? – preguntava el jove.
- Exacte, però no tothom tenen prou recursos per poder comprar el producte pur, per això la industria el produeix amb les altres substàncies additives. Aquest pack és més econòmic i es ven més freqüent.
- I quins productes additives hi es barregen? - va somriure el client.
- Doncs, per exemple... Amor i Odi; Amor i Gelosia; Amor i Menyspreu, etc... Aquests productes additius, gràcies a Deu, no es venen massa per si mateixos, però amb les combinacions aquestes, se’n van perfectament. Ja que la qualitat d’Amor es més baixa, el preu es disminueix i molta gent ho compra.
- Però ells no tenen la culpa si no tenen els recursos propis per comprar el producte pur, de la màxima qualitat i consistència... i per això el compren de la qualitat més baixa.
- Té tota la raó – va somriure misteriosament la dependenta – jo us puc dir un secret: no fa falta a comprar l’Amor, el tenim tots en el seu interior des del naixement, només fa falta que el féssim créixer, cuidant bé la llavor fins que creixi una flor molt bonica, regant i donant-li l’atenció adequada i paciència que sovint la gent no tenen o no creuen en ells mateixos... Doncs, Vostè ha decidit a comprar alguna cosa?
- Sí, si us plau, dóna’m 2 kg d’Inspiració, i uns quilos de Paciència, Sensitivitat i Atenció per adobar la meva llavor d’Amor!

Traduït i adaptat per l’autora

Des de la col•lecció de les paràboles i llegendes de l’Oleg Bolsunov (http://inoskaz.com)

Comentaris

  • molt bonica història liudmila[Ofensiu]
    joandemataro | 14-08-2011 | Valoració: 10

    per ser transmesa de pares-mares a infants, un gran aprenentatge
    me n'alegro de tornar-te a llegir
    fins aviat
    joan

  • molt bonica història liudmila[Ofensiu]
    joandemataro | 14-08-2011 | Valoració: 10

    per ser transmesa de pares-mares a infants, un gran aprenentatge
    me n'alegro de tornar-te a llegir
    fins aviat
    joan

l´Autor

Foto de perfil de liudmila

liudmila

108 Relats

177 Comentaris

99125 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Traductora i escriptora:
Alexandr Puxkin, El conte: http://www.locantich.cat/2012/03/el-conte-del-pescador-i-el-peixet.html
"Les fots del coneixement dels Mags d'Orient": http://www.locantich.cat/2012/08/les-fonts-del-coneixement-dels-mags.html
L'autora del llibre "El Conte de l'espurneta del Sol: Un vatge d'aventura al Terra" (publicat Desembre 2014):
Bubok (en paper i ebook-pdf): http://www.bubok.es/libros/237722/El-conte-de-lespurneta-del-Sol-Un-viatge-daventura-a-la-Terra-Primera-Part
Lulu (en paper): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/paperback/product-21940067.html
Lulu (en ebook-pdf): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/ebook/product-21940086.html