La bellesa de les coses simples

Un relat de: Slim Sherman
Des de ben jove va haver d’aprendre a eludir els entrebancs d’un món regit per normes de dubtosa moralitat. «La felicitat no ve servida en safata de plata», li havia sentit dir tantes vegades al pare. Aquell principi fonamental l’acompanyà fins al dia que, gairebé per gràcia divina, la vida li posà al davant un artefacte prodigiós.

D’aspecte luminescent i amb propietats ultramundanes, l’objecte es convertiria en testimoni mut de la seva existència: l’acomboiava de nit i de dia, el guiava per tots els senders i li brindava refugi en presència de qualsevol adversitat. Aviat les relacions humanes deixaren de ser-li prioritàries, i allò que havia esdevingut el seu talismà va acabar exhortant-lo en tota presa de decisions fins a absorbir, a poc a poc, la seva identitat.

Així i tot, aquell binomi que semblava irreductible es va desfer quan l'un va ensopegar i l’altre es va rompre, posant fi a una relació que començava a intuir-se perniciosa.

En xoc per allò que havia passat, va escrutar el paisatge mirant d’orientar-se enmig d’aquell buit. Entre plors i gemecs va recórrer els carrers com un infant desposseït del seu joguet mentre cercava desesperadament la manera de recuperar-lo.

De sobte, una estranya percepció el va fer aturar. Al seu entorn s’hi perfilava un univers en moviment que no recordava haver vist abans: sentí com mai el cant dels ocells, l’aroma de cafè molt i el tacte de les vestidures; els arbres de fulla caduca anunciaven un canvi d’estació, i a cada racó s’hi amagava una història que gaudia descobrint. Apreciava cada petit detall immers en una mena de catarsi que li aguditzà tots els sentits.

Seguí avançant i veié el rètol d’un establiment. N’analitzà els materials, la tècnica d’impressió i els acabats, i li semblà prou convincent per entrar-hi.

–En què puc ajudar-lo? –li preguntà el botiguer.

–Miri-se’l bé…

–És del tot irrecuperable. Però aquí en tinc un altre d’oferta: pantalla retina, 5G, càmera de 3 lents i 500 gigues de memòria.

–Cobri-me’l, que me l’emporto!

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Me'n alegre molt, que hages quedat finalista, i moltes gràcies de nou pels teus comentaris als meus microrelats. M'ha arribat al cor allò dels teus avis valencians.

    Per cert, ja pots llegir el següent capítol o microrelat de la sèrie, "Llibre de les dones, o Espill". Espere que t'agrade tant com els anteriors.

    Una abraçada per a tu també.

  • Ben portat[Ofensiu]
    TerricheT | 01-02-2023

    Amagues molt bé l'objecte luminescent, tot i dir-nos ja d'entrada què és.
    Ben portat el ritme del relat i ben merescut finalista. Ara toca continuar participant, i esperar que tornem a tenir sort, aquest mes estarem en el mateix grup, i si mirem els altres finalistes del nostre grup de l'amulet, anem ben acompanyats.
    Tocarem fusta!

  • ENHORABONA....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-02-2023

    per ser finalista amb aquest relat tan original i ben escrit.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA SORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La sort» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Maquinària [Ofensiu]

    Arribarà el moment que ja serem màquines, hem començat amb joguets sexuals per excitar-se, ulleres per veure, patinets per traslladar-los, mòbils per a comunicar-nos, electrodomèstics per d'implicar la feina, armament ultra tecnològic per a fer la guerra, audífens per a sentir..... etcétera...El teu relat Olesa aquest món de màquines i alhora dóna unes coordenades per a desfer-se'n I tornar a fer servir els sentits corporals....Enhorabona, à n'hem bon

  • Una relació tòxica[Ofensiu]

    Molt bon relat, amb molt de ritme, amb tensió narrativa i que manté al lector pendent del desenllaç, amb un final ben original.
    Moltes gràcies pel teu comentari a "Virgília", fas una bona lectura de la narració. Per cert, ja podeu llegir el tercer microrelat de la sèrie, "El bar del tio Nicolau". Espere que t'agrade tant com els anteriors.
    Salutacions!

  • Dependència[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-01-2023

    De l'utilitat a la depèndencia hi ha una línia molt fina, que la majoría, per no dir tots acaben travessant. Has escrit una història que a banda d'estar molt ben redactada, reflecteix aquesta realitat.
    Un magnífic relat.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Addicció [Ofensiu]
    Prou bé | 08-01-2023

    Pel que he entès no va aprendre res! És el que fem gairebé sempre: no aprendre de les experiències per millorar la nostra vida individual, en aquest relat, O col·lectiva...
    El teu protagonista canvia l'objecte de la seva addicció per un encara més...
    Bon relat
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Només cal fixar-s'hi[Ofensiu]
    Marina i punt | 07-01-2023

    Estem envoltats de meravelloses coses que ens podrien fer la vida més feliç si hi poséssim més atenció. Per pensar-hi. Sort!

    Salutacions

  • Addicció [Ofensiu]
    llpages | 07-01-2023 | Valoració: 10

    Sense l'ús del mòbil, un món de sensacions s'obre davant de l'usuari. Però, ai, l'addicció és tan forta que de seguida hi tornem a caure. Ep, sempre hi ha un equilibri en totes les coses! Excel·lent relat del món en què vivim.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Slim Sherman

Slim Sherman

3 Relats

21 Comentaris

847 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia: