La mare dels ous

Un relat de: Slim Sherman
La naturalesa reverdia amb una vitalitat exuberant. Flors i plantes de tota mena emergien a l’ombra dels arbres, creant un paisatge multicolor que embriagava tots els sentits. Ja era primavera, i infants d’arreu es congregaven al bosc per a celebrar una de les tradicions més esperades d’aquestes dates: la caça dels ous de Pasqua.

En Jan i els seus acòlits iniciaren la primera batuda formant un grup reduït. Dedicaren un matí sencer explorant el terreny i escodrinyant cada racó de l’arbreda amb la curiositat de qui observa el món per primer cop. Meravellats per cada petita troballa, exhibien els seus trofeus i en feien recompte davant la fascinació de la resta de companys: bestioles, fulles de formes singulars i una gran varietat de fruits silvestres se sumaven a mitja dotzena d’ous de diferents mides i colors.

—Mireu, aquest l’he trobat jo! —exclamà, orgullós, en Jan.

Tenia a les mans una enorme figura ovoide que eclipsava totes les altres, completament blanca i sense cap disseny especial. 



Passades unes setmanes, el jove i els seus pares contemplaven amb sorpresa la desclosa d’aquell cos estrany al pati de casa. Una misteriosa criatura alada d’ulls foscos, bec poc pronunciat i potes i coll desproporcionadament llargs va aparèixer acompanyada d’un canvi de temps sobtat que li conferia un aspecte encara més inquietant. El cel s’enterbolí, els rius es desbordaren i la casa quedà parcialment inundada en qüestió de poques hores. La successió de desastres va fer inevitable que la mare d’en Jan hi establís una relació de causalitat amb aquella naixença inoportuna:

—Torna’l allà d’on l’has tret, aquest mal estruç!

Comentaris

  • Innocència interrompuda[Ofensiu]

    Un paisatge idíl·lic, quasi de novel·la pastoral, amb la natura de fons, amb l'element narratiu una mica naïf de l'innocència de les criatures, i que tot plegat et situa en un context aparentment plàcid que de sobte es veu trencat per allò que Freud anomenava "sinistre", és a dir, un element pertorbador que s'introdueix en allò quotidià, un element aliè a allò que entenem per normalitat quotidiana... Bon microrelat que potser podria esdevenir en un relat, trobe que és molt bona idea i que podries treballar sobre el text i ampliar-lo.
    Moltes gràcies pel teu comentari a "Llibre de les dones, o Espill", i disculpa que no t'hagi contestat abans. Les teues paraules sempre m'han animat a continuar escrivint. Molt agraïda, de tor cor.
    Enhorabona per la teua feina i salutacions!

  • Realisme absolut[Ofensiu]

    El relat comença com una pintura del període romàntic: colorisme, i la natura com a principal protagonists. Fins aquí m'he sentit inmerç en un oasis de bellesa i de pau. Però vet aquí que tot d'un plegat el meu estat d'ànim s'ha capgirat en arribar al final del relat. Una negror s'ha apoderat de la meva percepció i ha trencat la màgia inicial. I és ací on rau la gràcia i el talent de qui ha escrit el relat: tenir el poder d'influir per mitjà de l'escriptura en l'estat ànimic del lector. Enhorabona!

  • L'ou de la mala sort[Ofensiu]
    Prou bé | 17-04-2023

    Original fer aparèixer en Malastruc com ho fas en el relat. Molt bonica la busqueda dels ous al bosc. Una tradició entranyable!

    Sort
    Amb total cordialitat

  • Joc de paraules...[Ofensiu]
    llpages | 17-04-2023 | Valoració: 10

    afortunat. Distret i original, m'ha agradat!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Slim Sherman

Slim Sherman

3 Relats

21 Comentaris

845 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia: