La Belinda

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Era una moneta que els hi van regalar als nostres veïns, es deia Belinda i era tan beli i tan linda que tenia a tots els veïns desesperats, i els propietaris de la mona encara més. La qüestió, es que varen fer tot el possible per treurese-la de sobre, i no hi havia res a fer. Havien posat varis anuncis al diari, l'havien ofert a botiga de venta d'animals, i fins i tot l'havien ofert al parc de Barcelona, i tampoc la van voler.
La senyora Júlia, mestressa de la Belinda, em va dir:
- Es que estic desesperada de lo dolenta que aquesta mona!! Pensi que quan estic preparant els esmorzars, ella ho ha que tastar tot!
- Surt a la galeria, m'omple el safareig, i arreplega una peça de roba i renta com si fos jo, pensi que salta a les nostres galeries agafant roba penjada!
Lo mes bo del cas, es que un dia estan al jardí de la nostra casa d'Abrera i al veure que venien de la estació del tren dels ferrocarrils Catalans, ens vàrem sorprendre de veure'ls allí, i els hi vàrem dir:
-Carambas!! No esperàvem veure'ls pas aquí, i ens van dir
-Sii!! Es que ens han dit que hi ha un bosc selvàtic a prop del poble.... allà podríem deixar-hi la mona, va susurrar.
- Dons miri que bé, abeura si poden deixar la mona, li vaig dir.
Al vespre, quant ja queia la tarda, ens van cridar allà a la porta del jardí, per despedir-se i dir-nos que s'en tornaven anar a casa amb la mona, i es que es veu que quan la senyora Júlia va veure a la Belinda feliç i contenta d'alt d'aquells arbres, va pensar, mira que bé!! Ja està! Ara si que es queda aquí! Però la Belinda, més llesta que ningú, quant va veure que tancaven el cistell, en una rebufada s'en va anar a dins del cistell, allà no hi havia ningú que la treiés, ni que la matessin, ella volia anar a casa a menjar-se un tortell, jeje. Al cap d'un temps, la Belinda va canviar molt el seu comportament. I així la senyora Júlia acabà molt contenta.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313823 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com