Kisaeng

Un relat de: Josep Antoni Clement Rovira
Somriu mentre la vibració del kayakeum acompanya una conversa amarada d’alcohol d’arròs. Dos homes parlen animadament. Dos Yangban. Dos aristòcrates de l’antic Regne de Joseon que conversen de tot allò que volen i no gosen callar. Els seus ulls oblics i serens guien melosament la música que ella els ofereix com tantes altres vegades ho ha fet. Ella, és una kisaeng. Ella, és una poetessa. Ella, és l’eterna amant. L’amant de totes les nits en blanc quan es reuneixen homes ingènuament segurs en la incertesa del món. L’amant que escolta les pors més fosques, els desigs més íntims i la muda veritat. Avui, un dels convidats, mentre pren amb la mà dreta el got curull de soju, li demana que reciti un poema amb aquestes paraules:

- Kisaeng! Recita una bonica poesia i fes que la nostra ànima frueixi aquesta nit!

Ella, llavors, roman una estona immòbil en silenci. A continuació, amb gestos suaus gairebé imperceptibles accepta la petició que li han fet i els respon:

- Un plaer per a mi serà fer-vos gaudir amb mots escollits temps ha per la gran poetessa Hwang Jin-I.- Tot seguit amb la seva vellutada veu comença a recitar.

L’auditori, ebri de licors i amor, l’escolta embadalit. Quan les delicades paraules van brollant dels sensuals llavis de la kisaeng, el desig de posseir-la es cada vegada més intens, més constrenyedor, gairebé inevitable. Sense esperar que acabi el poema un d’ells li descorda el hanbok mentre l’altre li besa l’orella i acosta la seva mà a l’entrecuix de la poetessa. Ella somriu i se n’adona que ja no recorda l’últim vers.

Comentaris

  • Bon relat.[Ofensiu]
    unicorn_gris | 17-05-2014 | Valoració: 9

    És un bon relat, tot i que no he entès tampoc del tot.

    Crec que he entès que és una mena de prostíbul o equivalent on la dona fa de poetessa i de dona d'ofici al mateix temps.

    És un bon relat, ben fet i fàcil d'entendre.

    Les primeres paraules de l'inici potser fallen una mica, perquè no fan entrar massa bé en situacio´, però per sort s'entén més endavant.

    Felicitats pel relat.

    Salut!!

  • Com diria la pel roja:[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 20-03-2014

    "No saps res, John Snow!" i jo no sabia es de les Kisaeng.

    Un bon relat, seductor i instructiu. Una bona combinació.

  • Bon relat![Ofensiu]

    M'has fet aprendre una cosa nova sobre la cultura oriental cosa que sempre està bé. Pobres dones, tot i aquesta del teu relat sembla que gaudeixi amb la seva feina. Felicitats per un relat didàctic i trepidant :)
    Edgar

  • kisaeng?[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 16-03-2014

    M'has fet còrrer a mirar què diu sant google de les kisaeng, no n'havia sentit a parlar mai. M'ha agradat molt el relat però, uf, pobres noies!

l´Autor

Foto de perfil de Josep Antoni Clement Rovira

Josep Antoni Clement Rovira

7 Relats

14 Comentaris

4375 Lectures

Valoració de l'autor: 9.17

Biografia:
Nat a Barcelona, però establert a les Terres de l'Ebre després de voltar món i no voler tornar al Born.