L'Olivera

Un relat de: Josep Antoni Clement Rovira
Les arrels eixutes de l'olivera li corsequen l'ànima quan les observa amb esguard de foll sense dir paraula. Calla i jau amb les cames creuades mentre el vent nocturn sacseja el brancatge. Roman tot sol a la porxada de sa casa. No espera cap visita. Tampoc ningú l'espera. Els estels bressolen la nit que l'embolcalla i quiet xiula una esmorteïda tonada. Té por i ho sap. Un cruixit que li arriba d'entre la fosca li fa basarda. Tremola. S'aixeca d'esma i s'atansa lentament fins al vell arbre mil.lenari que el demana. S'atura uns instants i conte l'alè. Després allarga el braç i amb el palmell de la mà acaricia les ferides de l'aspre i robust tronc. Ell és l'últim de la casa i, per tant, ara l'arbre ja el reclama. I el pren sense presses com ho ha fet tantes altres vegades. Prem el seu jovenívol cos entre els plecs de fusta que el conformen i xucla delerós l'essència d'una vida que de nou escapça. No es sent cap crit, cap gemec, cap queixa. S'esvaeix en el silenci de la nit l'últim ésser humà que encara habita la casa. El vent acarona el fullam que ufanós revifa i alhora acompanya una porta que mig oberta grinyola. S'escolen les hores nocturnes i els dies que les acompanyen. S'escapen també les setmanes i els mesos que les manen, però ningú encara fa vida al mas. Ningú habita les seves antigues pedres. Ningú encén el foc de la llar ni para la taula d'àpats per omplir panxes. No s'escolten converses, riures ni renys. Ha arribat el temps del silenci i I'olivera, tanmateix, espera amb la seva infinita paciència uns nous masovers que la vetllin perquè la natura mani.

Comentaris

  • Invitació[Ofensiu]


    Benvolgut autor/a,

    Com a finalista del IV Concurs ARC a la Ràdio 2013-2014
    l'Associació de Relataires en Català (ARC)
    es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
    i a la presentació del llibre
    "Colors"

    T'esperem el dissabte 11 d'octubre de 2014, a les 12 del matí,
    a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)



  • Enhorabona!![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:



    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i autores, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Colors” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.



    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’anar avançant feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.



    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça(concursos.arc@gmail.com), el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COLORS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.



    Cordialment,



    Comissió Concursos





    TEXT AUTORITZACIÓ



    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZA a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual és autor/a, en el recull de microrelats “Colors” que s’editarà a finals de 2014 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.



    Data .......................................

  • És molt bo.[Ofensiu]
    unicorn_gris | 17-05-2014 | Valoració: 9

    M'agrada molt.

    No li sobrarien alguns retocs, però en general és un molt bon relat.

    Tot en aquesta vida s'acaba, si bé el més normal és que sorgeixin nous cicles.

    Pobra olivera, se li ha acabat la vida que tenia, la seva rutina d'abans, les baralles, les discussions, les reconcilacions, les converses, en un resum l'existència d'abans. Però tindrà nous amos i un nou inici.

    Felicitats per aquest relat, noi.

    A reveure!!!

l´Autor

Foto de perfil de Josep Antoni Clement Rovira

Josep Antoni Clement Rovira

7 Relats

14 Comentaris

4374 Lectures

Valoració de l'autor: 9.17

Biografia:
Nat a Barcelona, però establert a les Terres de l'Ebre després de voltar món i no voler tornar al Born.