Història d'un vestit

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

El dia 27 de Maig, aquell any es celebrava el dia de la assumpció, la mare em va fer un vestit molt maco per anar a celebrar la primera comunió, el vestit era tot de puntes de fil i van entrellaçar totes aquestes puntes a punt turc, qui sàpiga cosir ja ho entendrà. Va estar molt de temps, els vespres després de sopar es posava a cosir una bona estona, engegàvem la radio Barcelona, que era una que radiava obres teatrals, era molt divertit perquè t'imaginaves els personatges a la teva manera. Recordo al pati blau la filla del Carmesí, l'Auca del senyor Esteve i varies més. També un dia a la setmana feia un concurs de cant, crec que amb aquells concursos em varen sortir molt bones veus. També feia concursos d'endevinalles culturals, amb això es va acabar el famós vestit de comunió.
També va fer unes estovalles rodades amb floretes de tots colors, les tovalles van servir per fer un gran àpat i la tarda serví per brenar a la festa infantil.
Acabat tot això, va arribar el famós dia de la comunió. La mare anava molt guapa, portava una mantilla molt maca amb una pinta molt alta. El pare també anava molt al·legant, i ami em van posar aquell famós vestit, amb uns enagos tots admidonats perquè quedés ven estofada, vam llogar un cotxe negre, alt i amb rodes blanques, sortint de l'església vàrem anar a cal retratista, a tots ens varen retratar, per tindran un record.
Aquest famós vestit l'han portat les meves filles i s'està esperant que el vulguin portar les meves netes. Era corrent en aquella època, que hi havia gent que llogava cotxes de cavalls i anaven a donar una volta per la ciutat sense deixar-se la Rambla.
Així acaba tot, en un dia que mai oblidaré i recordant una època passada que no tornarà.

Comentaris

  • em sorprenc[Ofensiu]
    ANEROL | 18-06-2007 | Valoració: 9

    de la capacitat de recordar d'aguns

  • Ara que tot...[Ofensiu]
    kukisu | 04-06-2007 | Valoració: 10

    és tan diferent, quin goig poder gaudir dels nostres records, poder evocar els temps viscuts i les persones estimades. M'ha agradat el detall de la mantellina, que lluïen les dones per anar a missa i també el d'anar a cal retratista, tot un esdeveniment aleshores.
    Continuo llegint-te!
    Molts petons!

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313774 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com