Fortalesa, o no ?

Un relat de: mpilarc
La mare sempre em deia que quan arribés l'hora havia de ser forta però ara veig que no em va ensenyar prou bé com ser-ho. Com es fa això de ser fort quan tens tanta, tantíssima por? Potser si aconseguís tenir el cap clar, raonar fredament, m'envairia una onada de fortalesa d'aquesta que ella deia i me'n sortiria. Ara ja no puc, el tinc ben a prop, sento el seu alè, el seu fastigós alè sobre el meu clatell. M'he despistat un instant, només un breu instant que em costarà la vida. Tenia gana i la possibilitat de fer un mos m'ha ennuvolat la capacitat de raonar. Creia que ja era prou madura, que em podia valdre per mi mateixa i està clar que m'equivocava. Ja està, ja em té, quina agilitat la seva. Merda, merda! I ara què? El cap em dóna voltes, em sento petita, poca cosa, feble i m'envaeix un mareig profund, una convulsió esfereïdora em sacseja el cos i comença o a perdre la consciència de qui sóc i què hi faig allà.

- Mira, Jordi, El Mixo ja n'ha caçat una, de rata. Vas tenir una bona idea en portar-lo. Ens buidarà el magatzem d'aquestes infectes bestioles en un tres i no res. Mira la cara de cofoi que fa. Vine Mixo, et mereixes la teva recompensa. I la bestiota immunda? Sembla morta, No ha calgut ni matar-la, es deu haver mort de por ella soleta. Semblen fortes aquestes bèsties però a l'hora de la veritat...

Comentaris

  • Un món de ratolins[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-01-2018 | Valoració: 10

    Aquestes pobres bèsties sempre tenen les de perdre. És una raça maleïda, on tothom les critica. M'ha alegrat llegir un relat amb aquestes bestioles com a protagonistes. I és que des del seu punt de vista, cal ser molt fort per soportar aquesta mala fama! Una forta abraçada.

    Aleix

  • Original[Ofensiu]
    Vicent Terol | 22-01-2018 | Valoració: 8

    Al principi no entenia perquè aquest relat tenia l'etiqueta d' "humor". Després, ho he vist clar, vaja. Una idea original. Possiblement, jo hauria afegit alguna pista més en la primera part. En qualsevol cas, un bon relat. Enhorabona.

  • Un relat simpàtic[Ofensiu]
    unicorn_gris | 20-01-2018 | Valoració: 8

    Hola mpilarc.

    El teu relat està bé i és original. Mostrar una rateta en moviment caçant una rata des de dues perspectives diferents. A estones he perdut en part el sentit del relat, però al final l'he pogut llegir degudament.

    Ens veurem per relats.

Valoració mitja: 8.67

l´Autor

Foto de perfil de mpilarc

mpilarc

13 Relats

24 Comentaris

14973 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Enamorada de la llengua i la literatura, matèries que imparteixo en una escola de Badalona. M'agrada escriure i els relats breus són el gènere amb el qual em sento més a gust.