La llàgrima

Un relat de: mpilarc

El seu cervell reproduïa sense parar el crits, la frenada i les voltes de campana que havia fet el cotxe tot descendint vertiginosament pel penya-segat. Va cridar els seus amics. Ningú no el respongué. Potser eren morts. Una llàgrima li relliscà per la galta i amb el contacte amb l’aire semblà que se li gelava. Sentí, per primer cop que tenia molt de fred. Al seu voltant tot era boira i grisor. Comprovà esbalaït que no sentia dolor, només una mica de mal de cap i una lleu coïssor a la galta. Tornà a cridar sense forces els seus amics però tampoc obtingué resposta. No sabia per què però alguna cosa el feia lluny d’ells com si algun fil invisible i desconegut els hagués estat unint tot aquest temps i ara de cop s’hagués trencat. Recordà l’Àlex, el seu amic d’infantesa, l’Elena, la seva xicota, sempre fent-los riure i la Júlia,la seva estimada. Feia només uns mesos que sortien junts però ja li semblava una vida. Ara tot s’havia anat en orris en un un lleu i fugaç instant en què l'Àlex no havia pres bé el fotut revolt de la carretera. No podia ser. Eren massa joves, tenien tota la vida per endavant: maleït revolt, maleït penya-segat, maleït cotxe. Els havia perdut per sempre, n’estava ben segur.
--------------------------------------------------------------
Quan aquell metge amb posat seriós els donà la notícia no donaren crèdit. En Pol era mort. Ells tres estaven bé, a excepció de les contusions normals fruit dels cops i ell, era mort! La posició del seu seient al costat del conductor havia estat decisiva. Una estona després els va fer entrar en una sala. Sobre una freda llitera jeia el cos inert del Pol. La seva expressió era plàcida, com si res hagués passat. La Júlia va passar-li la mà pel rostre sense vida mentre plorosa afegia: -Sembla que hagi plorat. En efecte, una llàgrima gelada, li baixava per la galta. Una llàgrima de gel, pronuncià l'Àlex suaument abans de sortir, abraçat a la Júlia, d’aquell trist i desolat dipòsit de cadàvers.

Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • molt bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 22-11-2016 | Valoració: 10

    Et llegire es un relat preciós.

l´Autor

Foto de perfil de mpilarc

mpilarc

13 Relats

24 Comentaris

14966 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Enamorada de la llengua i la literatura, matèries que imparteixo en una escola de Badalona. M'agrada escriure i els relats breus són el gènere amb el qual em sento més a gust.