Els testos no s'assemblen a les olles

Un relat de: Ginger

Hi ha fets, que tot i semblar banals, mirats de prop defineixen una situació, una persona o una acció com si fos d'allò més trascendent.

El cas és que fa pocs dies el regidor electe del qual en sóc la secretària ha vingut fins al meu lloc de treball i treient el caparró des de la porta, sense acabar d'entrar i amb una mitja rialla, m'ha dit:

- Olga, que pots venir un moment al meu despatx?

Ui! he pensat, a veure en quin merder em voldrà ficar aquest ara... perquè si l'experiència no m'enganya... Però, el cap és el cap, així que m'he aixecat molt diligent disposada a parar les orelles.

- De fet, és una cosa d'informàtica; vejam si m'ho pots solucionar.

Que consti que no soc cap 'crack' amb la cosa de la informàtica, jo.

Tot seguit, m'ha mostrat la pantalla de l'ordinador. S'hi podia observar la pàgina d'un diari digital en la qual juntament amb la notícia hi aparexia un home, el seu pare, segons m'ha dit. Llavors m'ha preguntat:

- Que creus que ens assemblem el pare i jo? Tothom diu que jo soc més de la banda de la mare i que les meves germanes ho són més del pare... A tu què te sembla ? -M'ha etzivat amb un to de veu entre mel.liflu i reverencial.

Jo que me'ls miro, ambdós, i a mi que no em semblava res ; tan lleig l'un com l'altre, si de cas la fesomia del pare amb més mala llet (una ‘llumenera' que, pel que es veu, és tota una institució a Catalunya). I jo, empassant-me la saliva per allò de, i ara què li dic, i si la cago perquè no és el que vol sentir en una cosa tan personal?

- La veritat Sr. Pagès, no ho sé, no conec la família per part de la seva mare...

Ell ha fet un gest amb el cap indicant com una mena de desconcert.

Quina pregunta, si no té ni cap ni peus! De sobte, però, se'm ha encès una llumeta que m'ha fet intuir per on podien anar realment els trets, així que per sortir ràpidament del compromís m'he avançat i li he preguntat:

- Que pot ser vol imprimir la pàgina?

- Sí, sí, sí, això mateix. Ho he estat provant diverses vegades, i res. No hi ha manera.

- A veure, deixi'm que li miri... Efectivament, guaiti, aquesta impressora que té configurada es va fer malbé i s'ha hagut de substituir per una de nova. Tots els del departament ja ho tenirm arranjat però es veu que vostè encara no, i per aixó no pot imprimir res. De totes maneres, no pateixi que ara mateix parlaré amb els informàtics perquè vinguin i li configurin.

- Bé, no t'amoïnis, no cal que hi vagis desseguida...

- I ara! No és pas cap molèstia, és la meva feina i quan més aviat millor, i així no caldrà pensar-hi més. -Mira que soc llepaculs, m'he dit a mi mateixa.

Els informàtics s'hi han presentat tot seguit.

...........................


Al cap d'una mitja hora, o tres quarts, el regidor electe ha tornat al meu despatx i treient el caparró des de la porta, sense acabar d'entrar i amb una mitja rialla, m'ha dit :

- Olga, només vull que sàpigues que ja han vingut els informàtics i que ja m'ho han solucionat. M'han dit que la impressora que tenia configurada es va fer malbé i l'han substituit per una de nova que m'han hagut de configurar perquè pogués imprimir i ja ho he fet.


"Me lo dices o mes lo cuentas?" He pensat, i m'ha quedat una boca de tòtila tan oberta que el llavi inferior gairebé em toca a terra i em sembla que encara no m'ha marxat la cara d'estupefacció... Està clar que ni els testos s'assemblen a les olles... ni ser electe és cap mèrit. Ah! i tampoc ens podem refiar d'una cara amable.

Comentaris

  • Tens molta raó.[Ofensiu]
    JOANPG | 12-01-2009 | Valoració: 10

    Sempre hi ha espavilats que saben aprofitar-se dels més innocents o confiats.
    Un metge, un veterinari i un servidor farmacèutic, per delegació de la comissió de sanitat d'un partit polític, ja fa anys, ens varem cuidar de preparar un estudi sobre la política sanitària del partit per a ser sotmesa a consideració de la comissió i desprès
    presentar-ho al proper Congrés del Partit .
    Quan ho teníem enllestit el presentarem a la comissió de sanitat. Aquell dia gaudirem de la presència d'una Eurodiputada que li encantà el treball i se'n quedà la copia prometent-nos que se'n cuidaria de donar-li un aire polític al tecnicisme del treball, i que ja ens avisaria quan estès enllestit. S'acostava el Congrés i ella mai contestava i ens deien que al Parlament europeu tenia molta feina. Que si no ho presentaríem al proper Congrés ( eren anuals).
    La gran sorpresa fou el dia del Congrés quan la Diputada, acompanyada d'un metge famós i de la mateixa secta religiosa que ella , presentà el nostre treball com a seu sense ni tocar una coma. Les nostres protestes les feren callar per raons de prestigi.

    T'he fet aquest rotllo per dir-te que m'ha encantat amb la ironia que parles d'aquestes coses i que passen quasi be sense adonant-se.

    Una forta encaixada de JOANPG.

  • robar idees[Ofensiu]
    romanidemata | 12-01-2009 | Valoració: 9

    o recuperar-les pel seu profit...
    això és el què en penso dels polítics i si realment els testos s'assemblen a les olles vull dir dels polítics, de pares a fills només ho saben, en la intimitat, les mares, és clar. Potser sóc una mica malèvol però es que n'hi molts i a més ho semblen, ser uns autèntics fills de sa mare...

    salut

l´Autor

Foto de perfil de Ginger

Ginger

45 Relats

78 Comentaris

61147 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Quan era petita m’agradava dibuixar, tenia molta imaginació i es veu que ho feia força bé. Però per cicumstàncies a l'escola de monges ho vaig avorrir i no hi he tornat. També se’m donava bé l’escriptura, però algunes de les meves mestres també a l'escola de monges no ho entenien així, i fins i tot una vegada en una redacció en que vaig fer servir un personatge que no els va agradar em van posar un ‘zero patatero’ sense aturar-se a observar el contingut ni el perquè de tot plegat. També hi vaig perdre l’interès en l’escriptura i en la lectura durant força anys.

M’he hagut de fer gran i donar-me més d'una trompada per a tornar-hi. Ara escric per per deixar anar els meus fantasmes, però sobre tot per posar en ordre les meves idees i establir-me una opinió que no em resulti massa contradictòria mirant de fer-ho amb sentit de l'humor i ironia (de vegades amb un punt d'acidesa) sense el quals crec que les persones estem perdudes.

El meu bloc d'escriptura és:
http://rosadecyan.blogspot.com.es/ (Ironies, paradoxes i altres subtileses)

També m'interessa la fotografia a la qual dedico diversos blocs: http://imatgesiemocions.blogspot.com/
http://fragmentsde-i-realitat.blogspot.com.es/
http://fragmentsde-i-realitat.blogspot.com.es/



Qui estigui interessat/da en contactar amb mi ho pot fer amb tota tranquil.litat a:

rosadecyan@yahoo.es
rosa.decyan@gmail.com

Gràcies per llegir-me.