EL Santi Di Guixi

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Aquesta gent eren italians , especialment de Pisa i també de Nàpols.
Però he de dir que nosaltres vàrem ser a Pisa i a Nàpols i no els van aparèixer per enlloc.
Era segur que portaven una gran varietat de "figurines" de guix posades d'amunt d'una apost que quedava dura en el cap, o també era fàcil veure'ls amb un cistell a cada braç.
Eren reproduccions d'escultures clàssiques més famoses festes generalment amb bastant gràcia. Anaven sempre molt emblanquinats de guix, demanaven preus exorbitants i les donaven pel preu que hom oferia per baix i ridícul que fou. Però això es produïa desprès d'un gran regateig.
Eren molt porfidiosos i si algun si interessava per les seves figures els hi queia molt malament i no deixaven aquella persona tranquil·la fins que no ho compraven.
Tenien les parets de la casa plena de prestatges i plenes de figurines. El genero quan més en tenien millor perquè així tenien molt per vendre.

La gent els anomenaven SANT I DIGUIXI QUE NO CAGA NI PIXI.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313815 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com