El que dels ascensors

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Vaig néixer en una casa que tenia ascensor. Era de fusta de cirerer i de vidre bisellat, magnífic l'ascensor.... mira que n'era de maco, mirant la fusta i el vidre t'hi podies emmirallar, i no era perillós, carai! No feia gens de por, et donava confiança aquell ascensor, i no com els d'ara, que semblen llaunes de sardina. Algun s'espatllava, però res et treies la sabata, picaves amb el taló al vidre i pujava la Adelina, que era la portera amb una escaleta i una cadira i així sorties de l'ascensor i ella avisava el mecànic i no problem, tot solucionat.
Ara els ascensors d'avui en dia, són completament tancats, hermètics, i fan molta por de quedar-si tancat. Recordo un cas que ens va passar anant a recollir uns bitllets per anar a Turquia, ens vàrem enfilar corrent al metro i surtin a la parada de plaça Catalunya per sota, ens vam enfilar en un ascensor, amb la llengua a fora perquè la porta es tancava. Un cop a dins uuuuh ple de gent, el meu home al mig del murullu, i jo que soc baixeta cridava, Jordiiii que m'ofegoooo, i em contestà, aguanta nenaa, que no puc fer-hi res Maria Pilar. La gent estava vermella, ofegada, i sufocada, i entre mig de tot això el que faltava, se'ns para l'ascensor, ara si que l'hem feta, tothom es va posar nerviós i tocant el timbre contínuament dient, perfavor vinguin a buscar-nos, pugin que fem unes cares que es massa, ens trobem tots morts, siusplau!!! I res allà no venia ningú. Al final després de molta estona, va venir un tipu molt simpàtic dient, "no hay pa tanto señores no hay pa tanto!!" i jo li vaig respondre "claro usted no a estado aquí aguantando!!". Vam marxar corrent rambla a vall per anar al carrer Santa Anna, i quan vam estar allà ens van preguntar que ens passava, i li vam mig explicar a un señor, que estàvem molt sufocats. Ell ens va dir: Agafin-se, ara li explicaré el que m'ha passat. Saben aquestes barraquetes que hi ha pels carrers? Son barraques higièniques, dons jo tenia ganes d'anar al lavabo, i entro, m'assento al wàter i sento com es trepiteja i s'escalfa, vaig pensar, ai mare meva que deu ser això... i toco la palanca i em surt aigua disparada rentant-me tot el cul i mollant-me tot els pantalons, m'aixeco disposat a marxar i resulta que no s'obre la porta, em va agafar angunia, em descordo el botó de la camisa, m'afluixo la corbata i torno apretar el botó per obri la porta, però res!! Llavors em vaig deslligar el cinturó dels pantalons perquè ja m'ofegava, i veig un botó!! em va semblar que era per obrir la porta, toco el botó i plashh!! Em cau una dutxa i vaig quedar tot xop, caram! Vaig pensar, dutxa i tot? Que modern! amb molta força donaré un cop, a veure si s'obre, i si senyor, es va obrir la porta i vaig caure al terra, fet una desgràcia, mullat, estripat, sense botons i bueno vaig pensar, ja esta bé, les coses automàtiques, que bé que van ehh!! Mai més!!

Comentaris

  • M'han agradat molt...[Ofensiu]
    kukisu | 29-06-2007 | Valoració: 10

    tots dos temes, Maria Pilar, enhorabona!
    Et desitjo una salut de primera per enllestir aquests dies que s'acosten tan calorosos. Ara estaré una mica desconnectada, però no us oblido, companys relataires!

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314647 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com