EL POSITIU

Un relat de: Rubba Bertanero
EL POSITIU

Va obrir el sobre amb aquella esma del que no n´espera res de bó. Ja feia anys que es presentava a aquell concurs literari i mai havia estat reconeguda la seva obra. N´havia obert tants i tants d´aquells sobres, un cada any, i en tots hi trobava la mateix nota: “Li agraim la seva participació al nostre concurs literari i l´encoratjem a seguir escrivint i participant. Salutacions afectuoses”. Bé, almenys encara el contestaven i li agraïen la participació.
Malgrat que mai havia guanyat res en aquests concursos hi continuava participant, tot i que els darrers anys s´havia donat una mica a la beguda i d´altres llicències insanes, que minaven la seva salut i la seva presència física, però, a la vegada el mantenien en un estat de lluentor mental que mai havia tingut abans. Va presentar a concurs un recull de petits esdeveniments que li havien anat succeint al llarg de la seva vida, amb la convicció de que tampoc tindria éxit.
Tragué un paper de dins el sobre, aquest cop venia en lletres daurades i era un pèl més gros que el dels altres anys, venia amb el seu nom, en llegir-lo un calfred el va resseguir de cap a peus, li notificaven que era el guanyador de la darrera convocatòria del concurs. Va llegir i rellegir, no hi havia cap dubte, la seva constància havia tingut recompensa.
L´acte de recollida de premis era una setmana després, marge de temps suficient per a canviar el seu aspecte físic i aparèixer mínimament presentable a la recollida de premis. El dia assenyalat va presentar-se a la sala d´actes amb el somriure del guanyador. La cerimònia va estar cordial, amb parlaments de personalitats importants de la política i la cultura, i àdhuc algun elogi a la obra premiada. Va ser quasi al finalitzar l´acte, un cop entregats els premis, que va esdevenir la tragedia.
Just quan s´anaven a fer les fotos el guanyador i els finalistes, va aparèixer un dels membres del jurat del concurs, fent gran escarafalls i panteixant ostentosament, dirigint-se al gran públic va declarar al guanyador com a desqualificat.
Havia donat positiu en el test anti-dopping literari.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43639 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com