EL MILLOR AMIC DE L'HOME

Un relat de: Jordi Baucells



EL MILLOR AMIC DE L'HOME

L'Andy mai no es lleva tard .
Be... Tampoc no es lleva d'hora .Ell simplement obra un ull, i després l'altre. S'estira arquejant l'esquena mentre fa un gran badall , i finalment s'espolsa amb un centrifugat vigorós que el deixa com nou.
Quan te gana, l'Andy va al seu plat i s'atipa tant com vol . L'home que viu amb ell li compra un pinso excel•lent . Amb totes les garanties sanitàries i unes òptimes propietats organolèptiques
El seu amic te cura de comprar-li sempre el que es millor.
De vegades, peró, li agrada tastar altres menges. Només pel gust de variar. Llavors es regala el paladar amb alguns talls de carn amb arròs i verdures . O un bol de llet amb unes galetes que fan "crek crek" i son de vici . Desprès dorm fins que tornen els nens de l'escola i juga amb ells una estona .
A l'hora de sopar accepta que el convidin a trocets del seu àpat. Als nanos els fa il•lusió .-El diverteixen aquells cadellets- . Sobretot quan li graten la panxa. O darrera la orella. Aah!!
El que més li agrada , peró , es sortir a fer un tomb pel parc. Acostuma a fer-ho acompanyat de l'home que viu amb ell .
L'home no li fa nosa .Tot i que l'ha de du sempre lligat a l'extrem d'una corretja extensible perquè no s'extravii. El seu olfacte es tan deficient !
Mentre deixa que l'home faci petar la xerrada amb algun conegut, ell gaudeix pixant-se a cada cantonada . El barri es ple d'espavilats i cal que sàpiguen qui es que pixa mes fort , aquí.
Peró el seu gran moment , amb diferencia , es quan s'atura al bell mig de la gespa on hi juguen els nens i , ajupint la gropa , diposita una magnífica cagarada amb una solemnitat quasi litúrgica.

Mentre els vianants li fan festes a l’Andy, l’home , complagut , recull la merda amb una bossa de plastic.




Comentaris

  • Sens dubte![Ofensiu]
    Núria Niubó | 24-07-2012 | Valoració: 10


    He entrat a llegir aquest relat engrescada pel títol, m’esperava el tema i m’ha agradat molt, sobretot l’estil narratiu i el punt de vista des de la perspectiva de l’Andy.

    Només perquè vegis que jo també en sóc una bona amiga dels animals, et deixo l’enllaç, UNA ANÈDOTA SINGULAR , d’un relat meu en que la protagonista és un dels meus gossos.

    Benvingut a RC, una bona família d’amic que s’enriqueix amb nous relataires com tu.

    Una abraçada
    Núria



  • Benvingut[Ofensiu]
    Antònia Puiggròs Muset | 24-07-2012 | Valoració: 10

    Un relat divertit i ben escrit, amb un sentit literal i figurat prou punyent. Benvingut a aquesta colla de relataires. Serà un plaer anar seguint els teus escrits.