El llegat de l'home de la piconadora.

Un relat de: Sergi G. Oset
En Dexter Morales sabia que era home mort. Els seus actes comportarien la ruïna de la seva família, l'internament del seu fill en un centre de reeducació i, a ell, l'exili en una de les colònies de càstig del Cinturó d'Andròmeda.
Mentre teclejava febrilment a la tauleta tàctil, pensava en la Juanita. La seva dona l'havia enxampat escrivint en aquella antigalla. La mirada de fastig i decepció que va veure reflectida als seus ulls l'acompanyaria fins a la tomba. A hores d'ara, la Juanita ja l'hauria delatat als Zeladors de la Moral.
En Dexter va amagar la tauleta en un bagul de les golfes. La lluminositat de la pantalla líquida encara es reflectia en el seu rostre mentre baixava al garatge. Un cop més, va pujar a la cabina de la Gertru, la piconadora aerodeslliçant de classe E i va engegar el motor de nitrogen líquid del vehicle de demolició.
En uns instants va deixar enrere l'extraradi i, a través dels cinturons de circumval·lació aeris, va accedir al centre de l'urbs planetària. Al seu davant, el colós que era la seu local dels Zeladors l'esperava. Tan sols havia de fer una cosa: estavellar la Gertru contra els generadors atòmics del complex de titani.


En Henry Morales detestava el seu pare, o això havia pensat tots aquells anys d'internament. Ara, un cop complida la pena imposada, l'Estat li permetia tornar a casa. S'estava a les golfes polsegoses, remenant entre antics records de família, quan va topar amb el petit dispositiu portàtil. En uns microns va llegir tot el que en Dexter havia deixat apuntat al processador de textos rudimentari. En Henry es va espantar. Si els Zeladors el sorprenien en possessió d'aquell artefacte el tornarien a tancar, i aquest cop tirarien la clau. En un rampell de pànic va pensar en destrossar l'aparell, en cremar-lo, però alguna cosa al seu interior es va remoure i, amb mans tremoloses, com un nadó que fa les primeres passes dubitatives, va començar a escriure la seva història.

Fi


Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d'autors i autores, com a Relat de Qualitat del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio "Pecats capitals (7+1)" i per formar part del volum recopilatori.

    És per això que t'agrairíem que ens fessis arribar l'autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça(associacio.relataires@gmail.com), el text que adjuntem al final d'aquest comentari, amb l'assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ PECATS CAPITALS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    (Si ja tenim la teva autorització, en relació a qualsevol altre relat seleccionat en la convocatòria, no cal que complimentes aquesta)

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................,
    del qual sóc autor/a, en el recull de microrelats "Pecats capitals (7+1)" que s'editarà a finals de 2013 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l'autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    En aquest recopilatori vull constar amb el nom d'autor/a ..........................................

    Data .......................................

  • Com m'agrada![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 04-05-2013

    I això que els relats de ciència ficció no m'acostumen a dir res. Sort que el Henry encara sabia llegir, perquè segur que els seus fills seran ja analfabets incapaços de desxifrar el llegat del seu avi Dexter.

  • bon ambient[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 03-05-2013

    Quatre pinzellades i ens el pintes per veure'l ben clar. Un futurisme dur i cru, una possibilitat ben encaminada, tal i com funcionen les coses. Fem ficció, però cada dia em sembla que som més profetes que poetes.

    Bona feina Sergi! m'he quedat amb ganes de seguir llegint més coses d'aquest el relat... acaba aquí ;-) ?

    Ens veiem aviat!

    Ferran

  • Bravo!![Ofensiu]
    allan lee | 03-05-2013

    Quin ambientás!! M'ha fet pensar en Neuromanter, que té una atmosfera molt original. El trobo de gran nivell. Felicitats!! ;-))

  • M'agrada![Ofensiu]
    Miri4 | 03-05-2013 | Valoració: 7

    Quin misteri, Sergi!. Molt bé! ^-^

  • Molt bon relat[Ofensiu]
    Edgar Cotes i Argelich | 03-05-2013 | Valoració: 10

    Un relat de ciència-ficció original. Per fi, ciència ficció! ;) I molt bonic. Et felicito, i et desitjo molta sort al concurs.
    Edgar

    PD: Espero veure't fent-li una ullada al meu ;)