Diuen que... (protesta número u)

Un relat de: Xitus

Diuen que n'hi ha de biblioteca, de carrer, de claveguera, de camp, fins i tot sàvies...Però no, no són rates, són persones del que estic parlant. Aquelles mateixes persones que s'exclamen quan et treus la careta que elles mateixes t'impliquen a dur a sobre, dient que tu no ets així, jutjant sense coneixement de causa, intentant forjar personalitats sobre la crítica aliena, jugant al joc tan moderat i adult i madur de ser objectiu en les situacions crítiques.

Una vegada vaig sentir dir que sóm la mateixa persona, tan quan estem tranquils i relaxats mirant la televisió i probablement burxant-nos el nas com quan en les situacions límits. Serveixi doncs d'avís a tot aquell gamarús que es cregui posseïdor de la visió d'algun tret de la meva personalitat que ara, en el moment d'escriure aquestes línies, no estic en la situació límit, sinó que això és el meu fons, el que mai hauria d'haver tapat amb una careta de falsedat, i que no m'hauria dut a situacions d'ambivalència i de ràbia profunda (els més moderats aquí tindran l'orgasme màxim: "és un rabiós").

Perquè la qüestió és, si fa mal, per què no ho diem? Si ens fa ràbia, per què no ho diem? Ah clar, reprimim endins, esdevenim falsos, mentim i ens mentim. Potser que testem la capacitat de "maduresa" amb la sinceritat per davant. No es tracta de jugar a fer mal a la gent, però tampoc es tracta de jugar a fer-nos mal a nosaltres mateixos. Em resulta realment divertit de veure com anem dins el ball de màscares, el que més m'agrada és quan conec la cara que s'hi amaga, i calibrar-ne la diferència, en alguns casos substancial, i diferent: de feble a fort, d'amargat a geni, de tímid a acusador, de rata a persona.


Comentaris

  • m'agrada[Ofensiu]
    silvia_peratallada | 28-06-2006

    la reflexió que fas, i el que m'ha portat a pensar...

    no crec tampoc que sigui dolent tenir una mini màscara, sempre i quan, sigui fàcil de treure...

    és a dir, jo semblo dura, però no és així. només cal coneixe'm mínimament per veure què no només no soc dura, sino que soc transparent, si o no?

    intentem no construïr màscares amb les persones que coneixem, suposo que és una manera madura de ser, no trobes?!??!!



    aix, quina rallada, és que estic d'examens, xDD


    tot bé?!?!?
    petonssssssssssssssss