Dietari -incomplet- d'un alienígena. LLEPADETA DE GELAT...

Un relat de: rnbonet

DIETARI - INCOMPLET- D'UN ALIENÍGENA
(Full 32) 14-10-2005.

Llepadeta de gelat fora temps.

Plou a doll, a cànters.
Per entretenir-me i passar l'estona, em capfique en la lectura d'una pàgina web dedicada a la literatura en l'idioma del país. Són gent aficionada a escriure qui hi publica. Em topete amb una narració d'un tal "rnbonet" que reprodueix una carta a Rembrant. Hi trobe expressions i paraules de les quals no arribe a copsar per complet el significat, així com altres que em resulten del tot indesxifrables. Per esbrinar tot el seu sentit, decidesc prendre l'aspecte de la xicota "més bona" -expressió nativa- del poble veí i realitzar alguna de les accions descrites per la senyora Berta Geertghe, la protagonista del relat. "Pensat i fet", com s'hi acostuma dir sovint per aquestos indrets.
Havent-me documentat anteriorment de com anar abillada, i de què cal fer, em pose una falta curta i ajustada, una camisola lleugera i quatre gotetes de perfum. Aprofitant que la pluja ha amainat, isc al carrer, puge a l'autobús que va a la capital de comarca i sec al costat d'un senyor de mitjana edat. Creue les cames i deixe veure clarament més de pam i mig de cuixa. Sent la seua mirada a sobre, del cuixam a la sina, de la sina al cuixam, - m'he desbotonat la camisola, per abreujar la situació- insistentment. En un moment donat, , em gire cap a ell i fent-li una ullada desvergonyida a l'inflada entrecama, amb el més agradable dels meus somriures li demane:
-Dilecte senyor, li abelleix que li la xucle?
Fa un gest d'estranyesa; després, una ganyota i resta impassible. Torne a la càrrega:
-Li faig una mamada, senyor meu?
Sorprenentment, enrogeix; s'aixeca, va cap la porta i baixa a la parada. Una dona del seient davanter ha fet un senyal amb el polze de la mà dreta, mig tancada: del front al pit i d'un muscle a un altre. Sembla que ha escoltat el que jo deia. I supose que els seus moviments de la mà formen part d'algun ritual, per tal d'evitar ser víctima d'un sortilegi.
Després d'una breu consulta a l'ordinador de butxaca, a la fi trobe un lloc idoni pel "quefer que m'ateny", com dirien els clàssics. Vora una gasolinera, tres o quatre jovencelles amb faldilla curta com jo, molt pintades, amb ‘piercings' al melic -el qual mostren-, aixequen la mà dreta, al temps que fan moure el polze, a cada cotxe que passa. I queda ben palès que la seua intenció no és fer auto-stop. Les imite. Aviat para un cotxe. Hi puge.
Després de l'experiència, continue ignorant el gust que la susdita vídua Geertghe trobava al menester. I segueix sense haver desxifrat el sentit profund de les paraules de l'autor del relat. "Aquesta vegada no he avançat en els coneixements", comunique al centre receptor de la nau-dida.


Comentaris

  • ironia i llepadeta[Ofensiu]
    M.Victòria Lovaina Ruiz | 11-12-2005 | Valoració: 10

    He rigut amb el teu relat irònic i divertit i també m'he permés aturar-me en aquestes combinacions de pronoms febles que a mi tants problemes em donen. Una abraçada.

  • sorpresa agradable[Ofensiu]
    Mon Pons | 21-11-2005

    Interessants reflexions que fas, de la vida, i que sempre ens sorprenen!. Ens fas gaudir; conseqüència d'aquest "punt" irònic i optimista que tens del quotidià i que ens fa reflexionar la vida des d'una altra perspectiva. Et felicito. Saps transmetre amb molta naturalitat, creativitat i intel·ligència. Aprenem molt de tu.

    Encara que no et comenti gaire, per falta de temps, has de saber que et tinc molt present i et llegeixo sempre que puc. La teva escriptura és sempre una sorpresa agradable. Moltes gràcies per tot!

    Una abraçada!

  • com que llepadeta de gelat, ei!!![Ofensiu]
    ROSASP | 06-11-2005

    Mare meva, si ha d'estar difícil comprendre als terrícoles...
    Veig que no es rendeix per això el nostre amic alienígna, realment si vol saber coses d'aquesta terra nostra haura de barrejar-se amb el poble, oi?
    Aquesta vegada sembla que l'experiència no li ha fet avançar massa en les seves investigacions.
    Em fa molta il·lusió tenir-lo per aquí, remenant entre els relats. Potser li hauríem d'explicar que no sempre és veritat tot allò que s'explica, però el veig prou inquiet i perseverant per fer les seves pròpies deduccions.
    Ai, llepadeta de gelat! Vaja, vaja...
    Sempre ens acabes portant a l'hort (en el bon sentit de la paraula)!

    Apa, espero el proper contacte amb la nau-dida.
    Una abraçada i fins aviat!

  • Xicot[Ofensiu]
    Màndalf | 06-11-2005 | Valoració: 10

    volem més relats d'aquests! A mi m'agraden molt. Imaginatius, creatius i amb aquest humor que els envolta. I tu tens un estil especial i inconfusible que els fa molt divertits.
    Segur que aquest alienígena donarà més voltes per aquí, perquè sembla molt xafarder. M'has recordat que en tinc un d'un exraterrestre per acabar,...
    Salut i força company

  • Ja tenim notícies d'una Gurb...a[Ofensiu]
    T. Cargol | 06-11-2005

    Hola rmbonet, això promet; les situacions més curioses poden produir-se per aquest camí que porta el teu relat...endavant!

  • Ja tenim notícies d'una Gurb...a[Ofensiu]
    T. Cargol | 06-11-2005

    Hola rmbonet, això prmet; les situacions més curioses poden produir-se per aquest camí que porta el teu relat...endavant!

  • he baixat[Ofensiu]
    Lavínia | 06-11-2005 | Valoració: 10

    de la nau del son de la migdiada i he trobat el teu relat, rnbonet, he rigut, l'he trobat divertit, sobretot també m'he delectat amb la combinació dels pronoms febles li la xucle?. Molt bon domini de la situació lingüística i de l'expressió de certs moments de la quotidianitat.

    Petons.

    Lavínia

  • sin noticias de gurb[Ofensiu]
    neret | 06-11-2005

    m'ha semblat una versió del divertidíssim llibre de l'eduardo mendoza, amb el toc inconfusible i encara més divertit del senyor bonet....

    ara em falta llegir la carta al rembrandt!

    enhorabona!

    per cert, m'encanta l'expressió nau-dida!

  • ei al.lot ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 06-11-2005

    tenia ganes de pasar-ho bé i he dit vaig a visitar el xiquet, llegir-te a tu és anar sobre segur ... com sempre no m'has decebut ...

    Una aferrada d'una al.lota
    Conxa

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

356950 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!