Currículum

Un relat de: josep casanovas olmos

Em van demanar que escrivís un currículum sobre la meva vida. Amb cinquanta estius havia currículum per a estona; vaig prendre paper i llapis i vaig escriure…

Vaig néixer del ventre inflat de la meva mare en un dia d'agost i sense aire condicionat. Vaig créixer i em vaig desenvolupar envoltat de còmics. El meu autor favorit era en Coll. Sempre queien cocos de les palmeres i desmaiaven als estilitzats personatges. El cinema va ocupar el forat que a poc a poc anaven deixant els còmics conforme anava creixent. Després, em van enclaustrar en la universitat laboral de Tarragona on vaig adquirir els meus dots de enquadernador de llibres en blanc. Una professió que no em va servir per res. Després de passar desapercebut per multitud de treballs vaig arribar a la conclusió que en la vida tots tenim un forat. Jo vaig caure en un. Alguns es passen la vida buscant el seu i no el troben. Uns altres ja el tenen predestinat en el cementiri. Però no vull escriure sobre forats, si no sobre cocos… Vull dir!... sobre el meu currículum.

Vaig néixer amb un llapis en la mà. Els meus pares van creure que era una benedicció; mai els hi vaig explicar, que més aviat era una maledicció. Vaig començar a dibuixar, i després, a pintar el que havia dibuixat. Entretant, sofria les conseqüències que pateixen els artistes no reconeguts. Així em vaig passar anys, fins a no pintar res.

Ara escric contes entre miralls i cantells polits de vidre i quan passo per sota d'una palmera, miro cap amunt; no sigui que caigui un coco i m'esberli el currículum.

Comentaris

  • Bon dia metge de capçalera[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 23-09-2008 | Valoració: 10

    Avui, llegint-te a tu ja he tingut la meva ració de riallades, se m' han eixamplat els pulmons,
    s'han posat en marxa gairebé tots els músculs
    del meu cos i apa! ja estic arreglada per tot el dia. No sé si pintes alguna cosa o no, no sé si lo dels miralls et va bé però ,si la crisi apreta, obra un consultori, home, que guanyaràs un munt de calerons!

  • ANEROL | 07-09-2008 | Valoració: 10

    no et coneixia. M'ha agradat. et seguiré

l´Autor

Foto de perfil de josep casanovas olmos

josep casanovas olmos

43 Relats

114 Comentaris

37012 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
He escrit uns quants llibres que han estat publicats a Bubok; una editorial d'Internet a la bast de tothom. Entre ells està "Pescant diàlegs" (Humor), "El Jardí Hermètic" (Ciència ficció), De mis andanzas en la Santa María (Picarescca), una trilogia del personatge Alfredo Bogavante (Investigador privat especialitzat en casos matrimonials), La Cloïssa fòssil (Opera prima), una recopilació de contes "Mucho cuento tienes tú", XL-25 (Ciència ficció d'humor) i La impremta del infern (fantasia-intriga). No puc deixar de nomenar a l'Aurora Marco, que m'ha fet de correctora.