Currículum sant

Un relat de: josep casanovas olmos

Parlaré una vegada més del currículum que em van dir que escrivís, però no vull assegurar que arribi enlloc. De fet, mai ho he fet. Ja m'ho deien de petit; "estudia o hauràs de treballar".
Des que vaig suspendre el primer examen, que no aixeco el cap. Però també és cert que després d'anys d'esforç i patiment he pogut comprovar que tot i aprovant en la vida, també s'arriba al no-res. De manera que tan s'ha val. I així vaig començar a trotar pel camí del calvari laboral durant masses anys, aprenen oficis sense concloure'n cap.
Quan vaig néixer, els meus pares, em van fer una assegurança de l'ànima a la primera església que es van trobar. Una assegurança de vida perpètua per si de cas em descarrilo. Encara li busco el sentit. I es que totes les religions tenen el seu departament d'assegurances garantides. Les empreses d'assegurances viuen de la por de la gent i és un negoci rendible. Algunes ja porta'n dos mil anys funcionant amb èxit. Potser m'havia d'haver fet corredor d'assegurances amb sotana però aquest currículum que escric no és pas per a aquesta tasca. Ara mateix no ve al cas.
El motiu del meu currículum és per a demanar una plaça de relataria avinagrat o per manca, em conformaria amb ser un negre avantatjat sense escrúpols. Ja veieu que demano poca cossa i del sou també em podem parlar; no vull diners. Seria demanar massa. No més demano que em mantingueu a cos de rei i que no en foteu corona's de espines a las paraules.
Deixo doncs les meves dades personals a l'espera eterna de ser llegit o lapidat fins a la sacietat, perquè ara sóc un aturat més que en comptes de buscar feina, escric pensant que algun dia em cridarà un editor pirat i em desclavarà de la creu que tinc per càstig. Tota una quimera.

Telèfon de contacte: 93 723... ...
Abstenir-se imprudents i empreses d'assegurances de tota mena.

Comentaris

  • Tens més raó que un sant currículum[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 24-04-2010 | Valoració: 10

    Potser estàs aturat, potser estàs emprenyat, potser estàs decebut, però, cony, el sentit de l'humor no el perds mai. El que dius de s'assegurança del bateig va a missa. Aquí s'assegura molt però es practica poc. Però tant se val, el cel està a punt per a tots els homes de bona voluntat i, sobretot per aquells que la vida ha putejat d'una menera cruel.
    Tu persevera, germà, que un dia d'aquests et contracto fixe per a que em faci somriure i riure una estona cada dia. Ja veig que el sou no t'importa però tinc una preocupació. Tu menges molt? I això de "a cuerpo de rey", que inclou? Perquè, és clar, si has de viure com el nostre rei, em surt més a compte donar-te un sou i a balí.
    Ep, i escriu tots els números del telèfon que em diuen que aquest número no existeix....!!!!

l´Autor

Foto de perfil de josep casanovas olmos

josep casanovas olmos

43 Relats

114 Comentaris

36944 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
He escrit uns quants llibres que han estat publicats a Bubok; una editorial d'Internet a la bast de tothom. Entre ells està "Pescant diàlegs" (Humor), "El Jardí Hermètic" (Ciència ficció), De mis andanzas en la Santa María (Picarescca), una trilogia del personatge Alfredo Bogavante (Investigador privat especialitzat en casos matrimonials), La Cloïssa fòssil (Opera prima), una recopilació de contes "Mucho cuento tienes tú", XL-25 (Ciència ficció d'humor) i La impremta del infern (fantasia-intriga). No puc deixar de nomenar a l'Aurora Marco, que m'ha fet de correctora.