Curiosa relació (La fauna)

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Els frares escrivien uns llibres molt grossos que servien per conjurar el dimoni i els mals esperits. Es prou sabut que la muntanya del Tibidabo i la ciutat de Barcelona, son propietat del diable que viu sota la gran cadena de Collserola, i que guarda grans tresors, dintre un subterrani estrany dels quals neix la font groga, dit així perquè l'aigua te un lleuger color d'or. Les nits de gran tempesta pel raig de la font tenebrosa surten banyetes i per conjurar-lo sortia de convent de Sant Jeroni de la Vall d'Hebron, un frare gran amb un llibràs, un cap de mort i un ciri encès que mai no s'apagava, encara que plogués a bots i barrals. El frare s'asseia al peu de la font, llegia aquell llibre i al moment el diable perdia la seva força, havia de tornar-se a encauar i la tempestat parava.
Una cosa semblant als frares de Poblet, que pujaven als cims de la muntanya de la Pena, i havia de pujar-hi el frare més pelut de la comunitat, perquè la llegida fes el seu afecte. Una vegada a Arlés de Tec es va presentar una plaga de simiots que tot ho feien malbé i que delmaven el bestiar i les collites. D'un convent dallí a la vora va sortir un frare amb un llibràs, un ciri i un cap de mort, es va passejar pel bosc i tots els simiots van fugir i mai més se n'ha vist cap.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314516 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com