Coses del Nadal

Un relat de: Iona
No m'agraden les històries que parlen de desgràcia, però quan a un li arriba la tristesa, li suposa un alleujament poder explicar-la. I això és el que penso fer. Si no us ve de gust seguir llegint, ho entendré, ara que arriba Nadal, el que molts voleu és esbandir penes i passar-ho bé.

Fa anys, tenia una bona vida. Era una successió de temporades tranquil·les amb altres mogudes. Tot i que tot plegat era molt previsible, saber en tot moment el que m'esperava, em feia sentir còmode. Durant l'etapa calmada em sentia com un os hivernant, i l'aprofitava per gaudir del descans i la pau. Llavors, d'un dia per l'altre tot canviava i entrava en acció, reprenent les rutines que havien quedat suspeses, per a poc a poc, anar-me preparant per al dia de la posada en escena.

Avui dia alguns denuncien el maltractament que sofrim i d'altres ens canvien el gènere, però si us dic que tot això em semblen bajanades comparat amb el que ara és la meva vida, m'entendreu. Que pot ser pitjor que ser abandonat en un soterrani, que ja ningú t'ofereixi mandarines i que el dia de Nadal no et facin cagar, perquè la canalla ja s'ha fet gran.

Iona

Comentaris

 • Fantàstic![Ofensiu]
  Neus Marín Cupull | 02-01-2022 | Valoració: 10

  Com sempre, Iona, un relat molt ben escrit, molt original i amb un lèxic molt planer.
  Una història fantàstica.
  Feliç any nou,
  Neus

 • mlt bo[Ofensiu]
  Atlantis | 28-12-2021

  M'ha agradat el relat i el final sorprenent.
  Bon començament d'any!!!

 • Oblit[Ofensiu]
  Prou bé | 28-12-2021

  Molt bon relat! No m'ho esperava! M'agrada llegir-te.
  Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

69 Relats

263 Comentaris

21470 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona