Cercador
Coc Ràpid
Un relat de: MàndalfRecepta històrica, secreta (fins ara) i heretada de la meva mare, pastissera de la Ribera d'Ebre.
Ingredients fixes per a una o varies persones, segons la gana:
6 ous
1/2 quilo de sucre
1/2 quilo de farina
1/4 de litre de llet (una tassa gran)
1/8 de litre d'oli d'auliva (mitja tassa gran, com haureu deduït los de ciències)
2 sobrets de llevat
Ingredients optatius
- Borratxos: unes gotetes d'anís.
- Llaminers: una mica de canyella.
- Investigadors: un rajolinet de carajillo.
- Atrevits: 1/4 de quilo de sardines.
- Despistats: 1/4 de quilo d'anís i un rajolinet de sardina.
- Reptaires: coses que comencin en txe, psa o fri (per a demà, ja).
......
(Bé, renoi, digueu-me el vostre signe zodiacal i us diré què afegir)
Instrumentari:
- Un recipient incipient i net
- Una forquilla remenadora, o bé un Minipimer (més aconsellable)
- Un recipient per posar al forn, més aviat pla i poc fondo.
- Paper de barba una mica gruixudet
Operativa Fase I:
En un recipient incipient i net agafes los ous (los de la gallina) i els bats ben batuts. Després vas tirant tot lo sucre sense parar de remenar.
Hi afegeixes l'oli (remena, no siguis carallot) i a continuació la llet (segueix remenant, estaquirot, no tinguis pressa).
Immediatament i seguida vas afegint la farina a poc a poc (sense parar de remenar, pallús). L'activitat remenadora ha de durar lo mateix que trigues en resar un parenostre i dues avemaries (així, de pas, et guanyes alguna indulgència, pecador viciós). Què passa? Per què has parat de remenar?.... No te'ls saps? Mira que ja m'ho pensava,....au, au,... ja te'n pots anar cap a un altre relat, ateu descregut.
Finalment hi tires los sobrets de llevat (bé, lo que hi ha dins, eh?) i instants després ja pots parar de remenar i relaxa't.
Operativa Fase II:
Agafes lo recipient o motlle i li acobles paper de barba pel fons i les vores de manera que hi càpiga tot lo material a dins (et pots xupar els dits, però no te'ls fiquis al nas, marrano).
Poses lo material a sobre el paper i introdueixes lo motlle al forn (amb lo intel·ligent que ets, segur que ja l'hauràs escalfat a una temperatura mitjana).
Trigarà aproximadament 3/4 d'hora de pagès en fer-se.
Rematada final:
No siguis gamerús i no obris lo forn abans de mitja hora, doncs es desinflaria el coc. Per provar si està cuit has de fer la prova de l'agulla: la claves al coc i si surt neta i polida ja el pots treure. Si surt bruta la pots xupar (l'agulla) mentre esperes un ratet més.
I ja està! Oi que és fàcil?
Lo coc ràpid te'l pots menjar sol, amb xocolata, sucar-lo a la llet, al carajillo, o llençar-lo directament a les escombraries segons l'aspecte que faci quan el treguis del forn.
Bona sort i bon profit, golafre.
Comentaris
-
Genial![Ofensiu]violettemoulin | 23-11-2005 | Valoració: 10
M'ha encantat! M'has fet riure i de debò! Em sembla molt ocurrent i molt graciòs.
Realment és un estil ben diferent... potser també té a veure amb el signe zodiacal?
Petons enfarinats... i anisats!
Violette -
uooo[Ofensiu]REPTE CLÀSSIC | 12-11-2005
Mira que bé, jo havia treballat en un forn de pa i mai vaig saber com feien aquella "coca de forner" tan rebona, que sembla ser el mateix que el coc.
Una variant salada: posar-hi sal en canvi de sucre, i posar-hi al damunt els ingredients d'una escalivada. Ahhhhhmf, ja m'has fet venir gana!
Tenia ganes de llegir-te i mira, em sembla que continuaré.
Per cert, tens tota la raó amb allò de l'allò; gràcies per l'obervació i el comentari!!
smuaks!
m
-
uooo[Ofensiu]REPTE CLÀSSIC | 12-11-2005
Mira que bé, jo havia treballat en un forn de pa i mai vaig saber com feien aquella "coca de forner" tan rebona, que sembla ser el mateix que el coc.
Una variant salada: posar-hi sal en canvi de sucre, i posar-hi al damunt els ingredients d'una escalivada. Ahhhhhmf, ja m'has fet venir gana!
Tenia ganes de llegir-te i mira, em sembla que continuaré.
Per cert, tens tota la raó amb allò de l'allò; gràcies per l'obervació i el comentari!!
smuaks!
m
-
Jo també sóc de la Ribera d'Ebre![Ofensiu]Camps de Tristor | 05-11-2005
De quin poble ets?O sou com preferiu:P Quan puguis et passes pels meus relats i em deixes un comentari dient-me d'on ets si no et sap greu:P aixi segur que el llegeixo. Petons!
Una de la Ribera d'Ebre ;) -
be ...[Ofensiu]Conxa Forteza | 04-11-2005
bon començament, lo que no sé que és un "coc" vaig a n'Alcover ... ja, el primer significat posa que és un cuiner, quin susto, em pensava que havies cuinat un cuiner, després diu que és un panet ... bé, res, vaig a un altra relat ... crec que m'ha acabat d'engaxar, amb els teus reptes ja m'havies mig seduït ...
-
La meva àvia feia coc de massana....[Ofensiu]Leela | 02-11-2005
heheheh... Mandalf, estic passant una tarda 'bomba' amb els teus relats...
Em sembla però que el teu coc de ràpid no en té res... ara sí, un fart de riure si que me'n he fet....
Au vaig a llegir-ne un altre...
Un petó!
Leela
l´Autor
79 Relats
648 Comentaris
130311 Lectures
Valoració de l'autor: 9.78
Biografia:
Descobrint els colors de l'aigua he anat a parar aquí i ara em trobo compartint amb vosaltres aquest espai d'aigües clares de diferents tebieses i sabors...Ves quin dilema, senyor!
digueu-mes que és lo millor
si xurrupar un carajillo
o glopejar un cigaló.
Com podeu veure també sóc poeta
(de la Ribera d'Ebre).
gixpp@yahoo.es
Últims relats de l'autor
- Enmig del camp de blat
- Quina alegria!
- Barcelona fantàstica
- Segur que al planeta Froguis no hi ha verdura
- Un bon fitxatge
- Crims imperfectes amb atenuants perfectes
- Quin festival, tio, per cagar-s'hi!
- "Com arribar a ser un/a escriptor/a bo/na i famós/a" - Pròleg del llibre pel mateix autor, o sigui servidor.
- Aquesta tarda m'he empatollat amb un relat sobre mamuts i l'he hagut d'acabar de pressa perquè fan el Barça a les vuit
- Busca feina en Pau Clapet, poeta del Poble Sec
- Com aconseguir més comentaris que "Les dones també ens fem palles"
- 69 teories sobre la invenció del 69 (*)
- Perquè em vaig cruspir la caputxeta
- Acudit explicat a la manera relataire
- De com m'he pogut estalviar 500 segles de netejar peroles al purgatori amb una mica de sort i rebolicant