Clarobscurs d’un somni

Un relat de: Ivan Bonache
Hola mare.
Estic bé.
Estudiant i treballant de valent. Tu com estàs?
Les classes són molt dures, tinc els peus llagats, però estic aprenent moltíssim. Se’m fa dur estar tan lluny de casa, però el repte val la pena. Los Angeles és un formiguer, no m’acabo d’acostumar a que hi hagi sempre tanta gent per tot arreu. Us trobo a faltar.
No mare, no cal que m’enviïs diners, estic bé. No dormo gaire, però val la pena.
No sé si per Acció de Gràcies podré tornar. Potser tinc torn doble. Ja saps, per festes ningú vol treballar.
Jo també t’estimo.
Dona-li una abraçada al pare.
Adeu!
Apaga la cigarreta i entra corrents cap a dins fent equilibris sobre aquelles sabates de talons impossibles. Una veu agre anuncia la seva actuació. Tanca els ulls i sent com el cor li batega amb força. Abraça la barra con un nàufrag s’aferra a un tronc per a arribar a una illa deserta. Dansa elàsticament amb cada fibra del cos per tal de seduir, per ser la fantasia humida d’un anònim home casat que es masturbarà quan arribi a casa pensant en ella. Això paga les factures, no s’enganya. Ser ballarina professional és el seu somni; l’infern que viu és el preu que n’ha de pagar.

Comentaris

  • El somni de tants i tantes...[Ofensiu]
    Montseblanc | 02-04-2019

    Ha estat com si veiés una pel•lícula americana d’aquestes en que la protagonista ho passa molt malament, fent de tot, fins que aconsegueix triomfar. I no en tinc cap dubte de que això passa, sí, a Los Angeles i a molts altres llocs. La gent lluita pels seus somnis i, uns quants, acaben tenint èxit.
    Ben escrit, emotiu i precís, sense paraules sobreres.

  • SrGarcia | 26-03-2019

    Un relat dur, sí. Molt ben pensat i escrit.

  • Contundent. [Ofensiu]
    E. VILADOMS | 22-03-2019

    Breu i contundent. Quina història que has explicat amb tant poques paraules!
    Fins al proper mes-relat, Ivan!

  • cencisador[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 21-03-2019 | Valoració: 10

    Un relats encisador per la força de la seva trama, un relat que reflecteix el que és la mentida piadosa, el no dir la veritat per tal de no fer patir a l'altre. I és que aquest cas és una parodia del que és una realitat més comú del que semble. Perquè sigui per a sobreviure, sigui per apuja de categoria professional, son moltes les persones que han d'actuar a contracor. Es clar que per més necessitat que es passi, al final, llevat de casos molt concrets, cadascú tria allò que creu que més li convé. Perquè de terres per fregar o tenir cura de la gent gran es pot trobar feina.