Cercle viciós

Un relat de: Ivan Bonache
A cada relat li dedica hores: buscant una història, redactant-la, deixant-la madurar i, finalment, corregint-la. I quantes vegades ho ha llançat tot a la paperera perquè no li ha agradat el resultat final? Però si les muses li somriuen, si creu haver donat amb alguna cosa bona, llavors, comença el periple. Prepara el relat i la plica amb la cerimònia i l’ordre que l’han portat a guanyar algun concurs amb anterioritat i compta els dies per mirar d’endevinar quan serà més probable que l’avisin si en resulta vencedor. I perd la son, i la gana, i cada cop que sona el telèfon, el cor li vol escapar per la boca per descobrir, la majoria de les vegades, que és una trucada d’un altre assumpte sense cap relació. I si aconsegueix guanyar algun certamen, eufòric, dona les gràcies a totes les deïtats a les quals ha resat durant la llarga deliberació donant més importància a la fe i la fortuna que no pas a les seves capacitats i a la feina que hi ha al darrere. I a mesura que s’acosta l’entrega de premis, els budells se li afluixaven, sent una pressió descomunal a les temples i la veu li falla quan, davant del mirall, intenta assajar el seu discurs triomfal. Malgrat fer un esforç titànic d’autoconvenciment, el dia en qüestió no pot evitar sentir-se fora de lloc i, quan diuen el seu nom i ha de pujar a l’escenari, li sembla que les cames no el sostindran, que farà el ridícul davant d’aquells desconeguts amb qui fingeix somriures quan el que voldria en realitat és marxar d’allà tan aviat com li fos possible sense semblar un desagraït. Un cop a casa, l’èxit efímer pel reconeixement del seu esforç s’esvaeix com un munt de cendra al caprici del vent i torna a començar el cicle de bell nou, escrivint amb desfici, desitjant amb avidesa que la fortuna li permeti novament ser mereixedor d’aquells quinze minuts de glòria que l’aterren, que el turmenten, però que, malgrat tot, donen sentit a la seva existència.

Comentaris

 • Una roda de la fortuna...[Ofensiu]
  llpages | 20-03-2023 | Valoració: 10

  plena d'espines! Una addicció que, més tard o més d'hora, acabarà amb ell. Excel·lent descripció d'un estat de desequilibri mental. Enhorabona, Ivan!

 • Moments de glòria....[Ofensiu]
  Rosa Gubau | 20-03-2023

  curts, però intensos que esdevenen una autèntica motivació i un autèntic calvari. Com bé dius, un cercle viciós que el protagonista sembla que no pot evitar. Potser si intenta relaxar-se patirà menys i gaudirà més. Bon relat, i bona exposició d'un fet que potser és més habitual del que em pensava.

  Salutacions i sort Ivan.

  Rosa.

 • Èxit [Ofensiu]
  Prou bé | 20-03-2023

  Guanyar! Quan ho aconsegueixes vols tornar a començar! Addicció!
  Sort
  Amb total cordialitat

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Recorda, ja no el pots esborrar!
  Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
  concursos.arc@gmail.com

  Gràcies per participar.


  Comissió XIII Concurs ARC de microrelats