Ens ha tocat la Grossa!

Un relat de: Ivan Bonache
La Neus va sortir de l'administració de loteries amb una ampolla de cava en una mà i una cartolina a l'altra on es llegia «1r Premi venut aquí!» i just a sota el número en qüestió. Els vianants que la van veure s'hi van atansar contagiats per l'alegria que desprenia i mentre el suro sortia disparat, raigs de cava mullaven les testes d'aquelles persones que celebraven la bona nova. De mica en mica es va anar acostant tota la gent del poble mentre les ampolles de cava es multiplicaven com per art de màgia i l'alegria desfermada semblava no tenir aturador.
Els mitjans de comunicació no es van fer de pregar i van aparèixer delerosos de poder parlar amb la Neus o amb algun afortunat que volgués ser entrevistat. La Neus, visiblement exaltada, no parava de repetir que era la primera vegada que repartia un premi tan important i que, per desgràcia, no s'havia quedat cap número premiat per a ella, però que, així i tot, estava molt contenta pels veïns que havien rebut una bona picossada. La notícia es va escampar com una taca d’oli i Sant Agustí de les Beceroles va ser l'epicentre mediàtic de Catalunya durant uns quants dies.
Passades les festes, quan l’emoció de tot plegat ja s’havia apaivagat, just a l'hora d'anar a dormir, en Carles, una mica mosca, li va demanar a la Neus: «Estimada, no et sorprèn que passats aquests dies encara no sapiguem a qui li ha tocat?». La Neus se'l va mirar de reüll i li va contestar: «Encara no veus que ens ha tocat a tots? El poble vull d’activitat, els restaurants plens, l’hostal amb reserves fins passat l’estiu i nosaltres hem venut quatre vegades més dècims en el darrer més que en tot l’any passat. I tant que ens ha tocat la Grossa!». Li va fer un petó, es va girar i va tancar els ulls amb un somriure murri als llavis.

Comentaris

  • Astúcia[Ofensiu]
    Ness | 01-01-2023

    És ben bé això! Només veiem allò que volem veure...
    Molt bon relat! Felicitats Ivan!

  • Estratègia[Ofensiu]
    TerricheT | 01-01-2023

    Una bona estratègia comercial és com un bon relat, no sempre cal explicar tota la veritat, o explicar-la sense donar més pistes.
    La realitat no sempre ens mostra allò que ens cal veure.
    I per això aquest és un bon relat que ha sabut triar bé la seva estratègia final per fer-lo sorprenent, tot i que no deixes de dir-nos com acabarà, no ho sabem veure fins al final.
    Ben plantejat i ben resolt. Bon relat, mereix passar ronda!
    Sort!

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA SORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La sort» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • La Grossa![Ofensiu]
    Prou bé | 21-12-2022

    Enginyosa la venedora de rifa i enginyós microrelat.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats