CASAMENT A L' HORT D' EN BOVER.

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

La tortuga i el cargol caminaven lentament per un camí de molta pendent. Tots dos deien que si no s' afanyaven arribarien tard a aquell casament.

-Saps que et dic tortuga??? -digué el cargol.
-Que tu vas molt feixuga i jo també. Ara ens ve el Torrent d'en Blau... i estaria bé que com que tots dos tenim closca podríem baixar rodolant ràpidament, així arribarem més aviat al casori.

I així va ser com van avançar camí....
Quan van arribar a l'hort, el cargol i la tortuga es van trobar amb una gran festa. Tot estava ben preparat. Una colla de grills estaven preparats per tocar els seus violins, la cigala portava un gran "guitarrot", i dues carbasses tocarien la cornamusa. Els tomàquets de pera, cantarien una cançó referent a les flaires de l'hort, un gran nap hauria de recitar una gran poesia. I, com a final de festa estava programat que les papallones i les abelles ballessin i cantessin grans danses.
De convidats hi havia un gran assortiment. Els pebrots vermells anaven molt elegants, portaven barrets negres i sabates de xarol. Els verds duien corbates grogues... els carbassons ben arreglats, ells amb jaqueta llarga i amb les seves flors al cap.... seguien les albergínies amb els seus vestits morats i ratllats i la cua verda al cap.... una colla de naps molt simpàtics que entraven amb un gran obsequi...
En aquestes que arriben els nuvis... venen amb una carrossa feta de lliri i tirada per marietes.
L'espiadimonis i la llagosta estaven guapíssims, tothom els hi donava l' enhorabona i algun que altre regalet.
Els alls tendres servien l' aperitiu (pèsols amb mel) i les patates farien el gran dinar.
La música dels grills s' anava sentit per tot l'hort i la rodalia. Així doncs, que van començar a arribar veïns per tal de contemplar tan animada festa.
Tot era decorat amb boniques flors, campanelles blaves dominaven tot l'hort, les patofes grogues feien un conjunt pintoresc...
El ball de les papallones, amb les seves ales ben obertes i els seus colors, van deixar a tothom ben bocavadat. Les abelles van musicar aquesta dansa molt bé. Els tomàquets cantaren els cants de les flaires dels horts, i el nap de tan gran poeta que és, va trencar el cor a tots els comensals.
Quan el fi de festa va arribar els rabes es van oferir amablement a acompanyar als convidats a la porta. Les cuques de llum els hi obrien camí i amb el cel ple d'estrelles a casa se'n van ben contents i amb un bon record d'aquell casori celebrat a l'hort

Comentaris

  • Quan vingi a Barcelona[Ofensiu]
    vitrasius | 30-05-2006 | Valoració: 10

    A la meva filla, Aurea, l'hi ha agradat molt. Ella escriu el següent:
    "Señora Palau, quan vingi a Barcelona, la vindrem a veure. La vui conèixer personalment. Rebi una salutació cordial"

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314310 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com