Cartes al programa La Nit de Comradio

Un relat de: T. Cargol

El llarg adeu dels Bush boys
-----------------------------
Sr Miravitlles,
Deia el Sr Garcés assessor del president Allende i valencià que no se solia donar prou importància a quina administració hi havia a la Casa Blanca - no de Madrid, sinó de Washington - quan s'analitzava la política interna d'un país.
Ara ve la pregunta: aquest frenesí antigovern, desligitimador, posant-hi amb tota l'artilleria - església, magistratura, banc d'Espanya, patronal, etc. i finalment referendum - respon a que el temps republicà s'acaba i amb una altra administració hauran de plegar els Aznar, i acòlits: Rajoy, Zaplana i Acebes?
És probable que el nou govern americà no sigui ja un govern de bandidatge internacional - fent servir l'expressió marxista una mica demodé - com el que ara hi ha i que tan odia a Zapatero.
Atentament,

Quan vegis les barbes del teu veí,...
-----------------------------------
Sr Miravitlles,
La dictadura argentina va ser condemnada per torturar i fer desaparèixer gent innocent.
Com es pot qualificar actualment un règim que pot, detenir per temps indefinit, torturar i fer desaparèixer gent impunement, fer guerres i matar vells i nens ferits i desarmats?
Com es pot qualificar el país que protegeix a persones que han fet esclatar un avió de passatgers cubans?
Que ho diguin els polítics que vostè convida al seu programa. També miren cap a una altra banda?; es creuen que aquesta israelització de la escena política internacional passarà tota sola?
Atentament,

La realitat supera la ficció
--------------------------
Sr Miravitlles,
Ja sé que vostè no permet que es diguin segons quins adjectius al Sr Blair - només veure-li la cara per la tele em ve al cap la paraula Nuremberg! -; vaig directe al gra: la seva darrera genialitat d'atorgar-se el dret a espiar als representants del poble per si fossin una amenaça terrorista supera la tota ficció i va cap a on jo li deia en un missatge anterior: el que cal fer per tenir una bona política antiterrorista es sotmetre a vigilància estricta als primers ministres: qui els mana, qui els mena, on s'aprovisionen d'armes prohibides i letals per la població civil, etc. Perquè tots entenem ja hores d'ara que per aquests senyors - és un parlar - terrorista és aquell que ens fa allò que li hem fet nosaltres abans per duplicat; és més, terrorista per a aquests individus, és aquell que vol mantenir els drets civils dels ciutadans.
Atentament,

helicòpter ansaritzat
---------------------
Sr Miravitlles,
Per sort no han deixat que el Sr Acebes apuntes les clàssiques seves hipòtesi i imputacions que li coneixem i que l'han fet celebèrrim.
Mala senyal aquesta de l'accident. Dir que l'helicòpter s'ha ansaritzat i embogit arrossega Rajoy i Aguirre de pressa cap a terra, seria un acudit agosarat i de mal gust?
El que, indubtablement, deu tenir un gust fastigós és la frase "acebiana" referent a que la ETA mana a Catalunya i fa l'estatut, frase que el PP català s'empassa.
Atentament,


Sinceritat no és prou
--------------------
Sr Miravitlles,
El darrer dia el Sr López del PP em va semblar que feia un exercici sincer quan lloava a la política de consens de la transició; dic sincer perquè de vegades alguns - particularment la Sra Esteller del seu partit venen amb el disc posat a dir el que calgui -.
Va insistir, no obstant, en els tòpics del comunisme i del comportament similar del dos bàndols, però com acte reflex, quan es va veure entre l'espasa i la paret de l'evidència que els dos bàndols no eren comparables en cap nivell i va perdre fins i tot aquell to una mica foteta, displicent i setciències - propi dels polítics d'esquerra -, tot acabant diverses frases amb "i punto".
Algun dia hauran de reconèixer-ho; cal insistir. Ara bé amb els dirigents que actualment te el PP, la seva perestroika tardarà en arribar tota vegada que han agafat el camí de la mentida que porta directe al fi del consens de la transició i més lluny.
Atentament,

Que treguin la mínima representació a Catalunya
-------------------------------------------------
Sr Miravitlles,
La campanya anti-catalana del PP estatal hauria de fer reflexionar als votants catalans de bona fe d'aquest partit:
Es diu que el valencià és una llengua diferent del català contra l'opinió dels lingüistes
que els documents legítims de la Generalitat segrestats pel franquisme són un expoli de Salamanca
que el català no ha estat mai perseguit
que s'ha de jutjar al Sr Zapartero per l'estatut català - que no s'haurà de fer doncs amb els catalans -.
que no s'han d'adquirir productes catalans - això d'amagat -
que Gas natural no pot comprar Endesa perquè seria deixar l'energia en mans catalanes
que el trasllat de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions a Barcelona es una deportació
i etc., etc.. No acabaríem.
Si alguna vegada tornen gent tant manipuladora s'haurà de pensar en l'exili o la independència.
La única solució és que no treguin representació a Catalunya.
Atentament,

------------------------------
Sr. Miravitlles,
Jo crec que la vicepresidenta deu haver anat al vaticà, en primer lloc, a deixar clar que els que manen en els catòlics són aquells, en segon lloc, a deixar clar que allà estan obligats a rebre als representants del govern i, en tercer lloc, a fer-los palès que si segueixen per aquest camí de fomentar l'odi i insultar via Cope i de muntar saraos fundamentalistes - per imposar la seva ideologia - com el d'aquest fi de setmana, no els regalaran els diners que els regalen ara (el govern avança diners a compte a l'església que aquesta no torna).
Esperant haver aclarit les idees al Sr Sarassa i Porta Perales, rebi una cordial salutació,

Ètica i Estética
---------------
Sr. Miravtlles,
Insisteixo, si, no cal ser Rubert de Ventòs per parlar de la unió entre ètica i estètica.
Quan es veu aquelles corbates, aquells "trajes" gairebé tots iguals, no poden estranyar les declaracions i les postures del PP.
Ja li he comentat el posat artificial del líder del PP català, Piqué; val més, però, ser artificiós, que un autèntic dinosaure com són molts d'aquest partit. No entenc que hi fan persones com el Sr Cirera i altres empassant-se tantes animalades.
Són els representants d'un capitalisme que no necessita ni vol les formes, "el traje" democràtic.
Salutacions descorbatades,

El posat del PP
---------------
Sr Miravitlles,
Ho trobarà una frivolitat, però allà va.
Són el "trajes" de la gent del PP que envoltaven aquest catalanistes que són Rajoy i el seu "jefe" Aznar: Eren barats? Eren passat de moda? Eren tots iguals? Eren el típic "traje" de gent d'una comunitat econòmico-religiosa?
Ja em vaig posar una vegada amb el joc amb les ulleres del Sr Piqué, però ara, aquells cops de cap que fa tan poc naturals, aquell color de cara vermellòs de qui les està passant canutes, aquell posat en aparença indulgent i elegant,...queda en res!
No canviïn de política, perquè la gent no és tonta i guanyarem, però, si us plau, parlin amb un assessor d'imatge. És que diu que el 80% del missatge que captem és visual i no volem guanyar per golejada, caramb!!!

-----------------------------
Sr. Miravitlles,
És colpidor que els terroristes siguin del mateix Regne Unit; qui ho hagués imaginat, famílies normals, escola normal, formats en un país democràtic i de cop i volta assabentar-se que han estat capaços de fer quelcom així a persones corrents que duien la seva vida i es preocupaven només pel benestar dels seus.
Com pot ser que aquesta gent que ha rebut el vot dels seus conciutadans tinguin tal grau de fanatisme i de gasiveria que els faci envair un país per robar-lo, matar a la seva gent i torturar a qui els sembli, en nom d ela seva religió neoliberal?
Atentament,


Robert Fisk a La Vanguardia
-----------------------------
Sr Miravitlles,
Ahir el senyor Gené de CiU es va passar una mica criticant el que ell anomenava trobar "justificacions" o "raons" per part de l'esquerra representada per ICV i ERC, és clar, a l'atemptat terrorista de Londres; avuí hi ha un article de R. Fisk a la La Vanguardia dient, més o menys, que si fas una guerra ilegal - i per tant ets un terrorista també - et pot caure una bomba i això no té res que veure amb un atac a la democràcia ni als "valors occidentals".
Suposo que si ho diu La Vanguardia (article de R. Fisk) no serà producte de la ment esbojarrada dels esquerranistes, aquest pensament.
Atentament,

-----------------------------------
Sr. Miravitlles.
Ens empassem tanta propaganda dels poders dominants dels Estats Units,...
A Cuba, no hi ha llibertat? D'acord, però el problema és un altre, el trobem als Estats Units:
60 milions de pobres
no habeas corpus - et poden detenir indefinidament per sospites
tortura a Guantànamo i a Abu Graib
guerres a l'Irak i a l'Afganistan
ensenyament de la tortura als militars sudamericans (escuela de las Americas, crec que se n'hi deia)
cops d'estat arreu del mon
suport a dictadures sanguinàries
Deposició del President Allende a Chile - un dels responsables viu als
Estats Units - Henry Kissinger -
Suport a l'extermini dels opositors a l'Argentina, Brasil, etc., etc., etc.
Suport als que posaren una bomba en una avió comercial Cubà
Escolti una mica de perestroika, si us plau,...
Aquest curriculum no el té ni Castro i consti que he llegit el llibre "Gusanos" de John Sayles sobre Cuba.
La UE hauria d'anar a inspeccionar les presons americanes però no tenen p..rots.
Atentament,

T. Cargol


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer