Blatta

Un relat de: allan lee

També convivim amb paneroles. Americanes; les foranes, xiques i negroses, fa temps van agafar els estris i un plànol dels suburbis i van fotre el camp més avall o més enllà. No hi ha qui planti cara a les americanes, que ja són més d’aquí que d’enlloc. Robustes, aplanades, de color marró-sanguini-vomitiu, amb llargues antenes olfactives, ventres de segments inflats. Tot l’espai ocult a la mirada- rere els mobles, dins la paret, al subsòl, entre estris i llibres, a tots els ínfims forats, escletxes, a les parts profundes dels contenidors de rampoines, als quartos buits, a tot arreu on no toca la llum- és envaït per una munió de bèsties consanguínies, febrils i afamades, que emeten uns sorolls espantosos, estrèpits de murmuris com malsons auditius. Estic segura que totes es comuniquen i que ens estan estudiant. S’estan impregnant de nosaltres: mengen molles de pa i esmicolats de galeta i enllepissades de mantega i ressuquen les antenes al fons dels pots de menjar dels micos. S’empassen saliva humana i mostres fresques d’ADN. Bacteris que conviuen als nostres mocs. Cèl•lules descamades de la pell, ferums d’antibiòtics i coulants antihistamínics. Ja han superat la llei biològica del O et mata o et fa més fort. Ja res mata aquestes blatta, oh déu inescrutable, qualsevol menjar se’ls posa bé, estan vacunades a tot drap, són immunes al verí i als virus mutants. Els gats són els únics que les mantenen una mica a ratlla. Els gats són juganers i cruels amb les seves preses. Caure a les seves urpes implica una mort lenta i dolorosa. Però per cada americana que és eliminada n’hi ha dues-centes incubant-se al forat d’un endoll, fàstic de bitxacos.

Comentaris

  • Bestioles i nosaltres[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 13-02-2012 | Valoració: 10

    La teva precisió literària m'encanta! És admirable com descrius aquest món que coneixes tan bé. Cada relat teu és una lliçó del que parles, en aquest cas del que escrius. Me les fas simpàtiques aquestes bestioles; semblen gairebé humanes. Una forta abraçada Silvia.

    Aleix

  • I això ho teniu allí? [Ofensiu]
    Shaudin Melgar-Foraster | 12-02-2012 | Valoració: 10

    Després de llegir el teu relat –escrit amb gran mestria– trobo que l’hauries de posar a la categoria de terror.

    Una abraçada sense cap cuca infiltrada,
    Shaudin

  • En el submón[Ofensiu]
    copernic | 04-02-2012

    No sé que té l'inconscient que està poblat de bitxos fastigosos. La teva excursió per les interioritats de la ment humana està farcida de detalls que et posen en l'escena i la fan molt més creïble. És clar que no és un problema de fe si no de reconeixement. De reconeixement de les pròpies debilitats i de que tots portem un monstre o en aquest cas algun ser repugnant a dins. Un relat que fa pensar alhora que ens remet (potser no hi has pensat en això) a l'instint de supervivència, desenvolupat en un grau superlatiu en els insectes, que varen sobreviure als dinosauris i tot. Naturalment, tot explicat amb mà mestra.
    A mi també em descol.loca Escher. Vaig veure una vegada una exposició a la Caixa. Suposo que ha de ser molt difícil idear un dibuix que reflecteixi una il.lusió òptica. En tot cas, es necessita una creativitat extraordinària.
    Una abraçada de tot cor!

  • fixació[Ofensiu]
    Onofre | 30-01-2012 | Valoració: 10

    Un gat amb ulls de mussol
    mirava de front sorprès,
    que serà el que li han pres
    que tant fixament s'ho mira.
    Que serà el que el gat albira
    que no li dona consol.
    Serà una rata captiva
    a la que li espera el dol?
    No estarà a la defensiva?
    Per no perdre el que ell vol?
    Serà una gata senyora
    a la que tant ell enyora?
    D'una burla està corprès?
    O tot plegat és no res.

  • Del món ínfim[Ofensiu]
    franz appa | 27-01-2012

    Una altra de les mirades penetrants d'allan lee als àmbits ocults,als micromons que aquí, a la inquietant llum de la descripció de la vida d'uns pobladors del nostre subsòl, se'ns revelen com a seriosos candidats a apoderar-se del nostre món.
    Aquest món que creiem, en un ingenu atac d'arrogància, que ha evolucionat fins ara per aturar-se just en nosaltres, en el nostre olímpic regnat sobre el planeta. Més aviat podem sospitar que, com a les congèneres desallotjades, les paneroles americanes, gairebé indestructibles, o qualsevol altre espècie de la gran família dels insectes, ens acabaran desplaçant també.
    Paranoia? O simple mirada objectiva?

    Una abraçada,
    franz

  • Fins i tot fan por!!![Ofensiu]
    Núria Niubó | 25-01-2012 | Valoració: 10

    Ostres allan, quin tema! A mi sempre m'ha fent fàstic les paneroles, les blatta i qualsevol escarabat, sigui de claveguera o piloter, i ara, després de llegir aquest relat encara més!
    Per sort ara fa molt de temps que dins de casa no en trobo, però aquest estiu al jardí, sigui paneroles o quelcom de la seva espècie, oh! quina angunia vaig passar eren esperpèntics de grossos i negrots, de tan lluets gairebé axarolats.
    Però mira, a Caixa Fòrum, amb el meu nét, vam descobrir que realment eren un esser molt perfectes i fins i tot bonic, allí dins el terrari controladets , és clar!

    Com sempre, allan, una descripció tan acurada que ens ho fas remoure tot!

    Ah, i molt tendre i eixerit el gat mussol! M'encanta!
    Una abraçada
    núria

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de allan lee

allan lee

48 Relats

600 Comentaris

217875 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
Em dic allan lee per Geddy Lee, Alan Lee, Edgar Allan Poe ( music, il.lustrador i escriptor respectivament).
També em dic Silvia Armangué Jorba.


allan.armangue(arroba)gmail.com