Angie

Un relat de: manel

Li dèiem Angie per raons evidents. Sempre apareixia quan, després d'una nit de música hortera, anunciaven el tancament de la discoteca amb l'homònima cançó dels Stones. La pista de ball, atapeïda fins llavors de cossos acalorats, es buidava de cop i deixava pas als últims penjats de la nit.
L'Angie sempre hi era, cada vegada amb una parella diferent, arrossegant l'ànima amb una passió pròpia d'una altra època, més a prop d'un orgasme còsmic que d'un ball lent. L'alcohol en tenia bona part de culpa.

Un d'aquells dissabtes, el més vetarà de la barra em va explicar la seva història. Ell ja pencava en aquesta discoteca en una etapa anterior, quan aquella dona venia sovint amb el nòvio i sempre ballaven aquesta cançó, que el nou local havia recuperat en record d'aquella època. Ara ella havia tornat, després que aquell nòvio, ja convertit en marit, s'hagués matat en un accident de cotxe.

Allò em va afectar massa, no m'ho treia del cap, fins que el dissabte següent vaig anar-la a trobar. Estava en una cantonada de la barra xerrant amb un dels cambrers. Vaig seure al seu cantó. Els cabells llargs, esbullats i d'aspecte poc asèptic, li cobrien unes faccions endurides pels sotracs de la vida, on els ulls lluitaven per sobreviure a unes marcades ulleres.
Vam conversar una estona. La serenitat amb què parlava no lligava amb aquell aspecte exterior, massa deixat de la mà de déu, però que tampoc estava gens malament. Amb les primeres notes de l'Angie la vaig mirar fixament, i no va dubtar en estirar-me cap a la pista, abans que un brot de nostàlgia se l'endugués ben lluny, mentre vocalitzava la lletra amb un anglès atrofiat per l'acumulació de guisqui.
Vam acabar a casa seva, fent l'amor intensament, dominats per una febre etílica i sensual. L'endemà va arribar amb ressaca, i molt poques ganes de pensar. Ens vam acomiadar amb un tímid i eixut adéu.

El dissabte següent no va venir. L'altre tampoc, i el de la barra no en sabia res. Finalment em vaig acostar fins a casa seva, però després d'insistir alguns dies sense rebre resposta a les trucades, vaig desistir.
D'això fa un parell d'anys, i no l'he tornat a veure mai més. Des de llavors, de tant en tant m'arreplega una tristor estranya, i malgrat sóc conscient que no em convé, acabo escoltant la seva cançó. Me l'he aprés de cap a peus, i sempre la canto a tot drap amb el meu trist i patètic anglès ...Angie, I still love you, baby, Everywhere I look I see your eyes...

Comentaris

  • Bones manel, sóc la kispar. Què tal? com es presenta l'entrada al nou any?

    T'escric per demanar-te un petit favor... és que voltant l'altre dia pels poemes del Repte Poètic, vaig recordar que la imatge de La via del Silencio que va proposar l'allan lee i que està penjada al teu photobucket, va ser corregida, ja que tenia una ratlla.

    I quan vaig penjar-lo no vaig pensar-hi...
    i vaig posar la foto amb la ratlla...

    i pensava que si en el teu àlbum del Photobucket susbstituïssis la imatge per la correcta (amb el mateix nom!), aquesta quedaria modificada directament...!

    què et sembla?

    et passo l'enllaç on pots trobar la imatge correcta: aquí

    (només cal que la guardis i la pengis al Photobucket, substituïnt la que hi tenies...)
    i per si no recordes com es deia, l'enllaç on la tens penjada, amb el nom de Kupka1900-laviadelsilencio: http://i158.photobucket.com/albums/t119/manelroma/Kupka1900-laviadelsilencio.jpg


    Què me'n dius?

    gràcies i bon any nou!

    Gemma

  • Anagnost | 19-12-2007 | Valoració: 10

    M'agraden els relats tristos, de perededors, de derrota... que és el que al capdavall traspuen aquestes línies. L'atmosfera amb què has embolcallat aquesta petita-gran història arrossega el lector.

  • Un relat...[Ofensiu]
    rnbonet | 14-12-2007

    ...de cançó que és talment una cançó. Un cant al records viscuts. Un cant a la vida, en el fons, encara que no ho semble.
    Enhorabona!
    I salut i rebolica!

  • Perfecte manel![Ofensiu]
    ferrys | 09-12-2007 | Valoració: 10

    saps què?¿?
    em sembla que jo també conec alguna angie, però jo no li he trobat el gust de l'amor etíl.lic. és una història per explicar anys desprès!

    està perfectament trobada, i si de debó l'has viscut, vaia un record que t'has endut.

    no money in our coats

    ferrys

  • un relat[Ofensiu]
    ANEROL | 03-12-2007 | Valoració: 10

    que m'ha agradat molt llegir, tal com ho has escrit i has descrit la història. Angie, com a molts em transporta als meus quinze anys, la boca d'en Mike i la llengua (quina? no em recordo, però sí la imatge). Concorda, per amí, perfectament la cançó amb aquesta història, vull dir la de la dona. Vaja! Què mlament m'he explicat!. No penso esborrar res. Et llegeixo

  • Ai, Angie ...[Ofensiu]
    Siset Devesa | 03-12-2007 | Valoració: 10

    Quants anys deu fer que no vaig a la discoteca ? Encara n'hi ha, de locals d'aquests, que punxen Angie a altes hores ?
    La darrera vegada que vaig esser-hi, em va semblar veure la protagonista del teu relat. Si la torno a veure, li donaré records.
    Records !
    Salut !

  • Angie, nananana....[Ofensiu]
    copernic | 03-12-2007 | Valoració: 10




    Un relat molt suggestiu sobre les coneixences de discoteca, sobre les voltes que dona la vida, sobre el pes del passat en la psicologia de les persones, sobre la vida en definitiva.. Qui no ha ballat mai "Angie"? Qui no ha xiuxiuejat en un mal anglès la lletra d'amor i desamor dels Stones? El teu relat em porta directament al túnel del temps amb la força evocadora dels records dolços i gairebé sempre amb una dosi petita o gran d'alcohol.
    M'acomiado de tu amb la cançó al cap. Ja veurem quanta estona em portarà oblidar-la. Fins la propera trobada, salut, company!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103564 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht