Amb gust de xocolata

Un relat de: Mercè Bellfort

AMB GUST DE XOCOLATA




Acaba d´estrenar la cadira de rodes automàtica que li permet, per fi, moure´s autònomament per la ciutat. Aquesta, tot i les darreres obres d'arranjament dels carrers, no li deixa desplaçar-se pels indrets que ella vol.
N´hi ha un, molt especial i significatiu per a ella, el qual ha quedat abandonat de la mà de Déu i dels polítics: la vista al mar des del mirador on per primer cop algú li va fer un petó.
Ja sap que ell ha format la seva pròpia família i que tot li va molt bé. No és el seu cas, però no es dóna per vençuda. Romàntica fins a la mèdul·la, ha decidit trucar a la seva millor amiga perquè l´acompanyi fins al racó desitjat.
Després d´una bona moguda han arribat totes dues al mirador.
La Sònia es retira, té molt clar que només fa d´acompanyant, i deixa tota sola la Maria perquè faci les seves pròpies reflexions tot respirant la salabror que puja del mar.
Se´n va cinc anys enrere quan ella i en Jaume observats només pels ocellets que no paraven de piular es juraven etern amor i fidelitat. Estaven tan enamorats que semblava impossible pensar en el dia d´avui.
Avui, dia 5 de desembre, fa un lustre del seu llarg i dolç petó. Tanca els ulls i el recorda perfectament. Amb gust de xocolata. Tots dos sempre havien estat addictes al cacau.
De sobte sent un soroll estrany, però a la vegada força reconegut per ella. Es dóna la volta tot prement el botó de la cadira i es troba cara a cara amb en Jaume. Està encetant una rajola de xocolata per oferir-n´hi una presa. Li acosta a la boca i tot seguit la besa.
Aquesta vegada sí que el bes és interminable. El fa durar tot el temps que ella vol: cinc, deu minuts, una hora…No hi ha pressa.
Quan obre els ulls queda extenuada i meravellada del que pot arribar a fer la imaginació. I és que aquest somni ha aconseguit fer-lo realitat. L´ha viscut amb tota la seva ànima.
El seu rostre resplandeix. La Sònia se n´ha adonat i li diu:
-Com et sents?
-Perfectament. Ja és hora de tornar a casa.


Comentaris

  • Quin bon gust![Ofensiu]
    Xocolatina | 28-03-2008 | Valoració: 10

    He trobat el teu relat pel nom i llegint'ho m'he sentit com a casa meva, jo també soc adicta al cacau com ells i també tinc records com ella.
    L'he posat amb els meus relats preferits!

    Estic molt contenta d'haver-te trobat a RC i t'aniré llegint més. T'invito a passar pel meu racó que ja veuràs que és molt com el teu somni!
    Una llepadeta per a tu,
    Tina

  • Ostres![Ofensiu]
    escenciadetaronja_ | 15-02-2008 | Valoració: 9

    M'ha agradat. Pobre protagonista, simplement era un somni i es conforma amb això. Com poden canviar les coses en 5 anys, no?
    M'ha agradat com expliques el que sent i el que recorda. I m'agrada la idea de la historia.
    Et seguiré llegint!