AMANIDA VERDA O...GELOSIA? (TEMA: GELOSIA)

Un relat de: La Riera del Fluvià

.


"...rapet amb llagosta i vinagre de Mòdena...vint-i-sis euros...filet de vedella amb salsa de Jabugo...vint-i-nou euros amb cinquanta...no, no, massa car...potser el llenguado o el filet... redimonis! Quins preus! I, què carai demanarem ara..."

-Mmm...sí...a veure...porti'ns una amanida verda i...i una botifarra amb patates, això, i per veure aigua, sí, sí, aigua, fresca, si pot ser. Ah! De botifarra no en tenen? Doncs... un entrecot, un entrecot al pebre verd.

"És clar, un entrecot perquè és el més barat, i tot i així hi deixarem el setmanal. Ostres! La Marta i en Miquel han demanat enfilat de salmó, amanida de gambes, filet...Déu ni do, pel cap baix, seixanta euros cadascun. I això sense els postres. Com se'ls gasten aquests! En canvi nosaltres, una amanida verda i un entrecot. I mira que n'arriba ser de verda...ni un tall de tomata per trencar una mica el color... i deu euros! Jo, amb aquests no vaig més a sopar. Es deuen pensar que som milionaris. On s'ha vist anar a un restaurant de tant de luxe un dissabte normal? Si fos festa major, mira encara ho entendria, però avui...sí, i ara ens vindran amb el viatge que varen fer a Egipte. Doncs ja si podien haver quedat! No sé pas d'on treuen els calés aquest parell. Per a mi que ella deu fer de puta perquè, sinó, no ho entenc, tot plegat ell treballa en un despatx i ella fa de perruquera... Treballant honradament no es fan tants de calés...o potser és que nosaltres...no, això és que ella fa de puta, segur. Ben mirat en fa la cara. I, quin braçalet que m'hi porta! No hi entenc, però es veu bo, diria que és d'or...i el vestit...a mi no m'agrada, però segur que..."

-No! No en volem de cava! Ah, bé, si el pagueu vosaltres...


Comentaris

 • llibre microrelats[Ofensiu]
  ed_la_Quadriga | 22-02-2007

  Benvolguda:

  Necessitem saber amb quin nom vols sortir acreditada al llibre de microrelats.

  Per favor, fes-nos-ho saber, el més aviat millor, a l'adreça

  jsole@laquadriga.com

  Moltes gràcies

l´Autor

La Riera del Fluvià

12 Relats

31 Comentaris

18114 Lectures

Valoració de l'autor: 9.45

Biografia:
Em dic Pilar i sóc d'Olot, terra de volcans, des que vaig néixer, un fred 25 de febrer de 19...
M'agrada llegir i escriure -he de confessar que més una cosa que altra-, concreto, més escriure que llegir.
I, fa poc temps que escric. Bé, comptant que vaig començar el 95, doncs 10 anys. No sé si és molt o poc, però m'hi he posat tard. Una ja té una edat. És veritat, no us he dit els anys que tinc. Doncs, mig centenar, ni un més ni un menys.
Continuant amb l'escriptura, encara estic en la fase d'experimentació, és a dir, ho provo tot: narració, micros, contes infantils, haikús i des de fa un parell d'anys poesia. No sé si aixó és bo o dolent, però m'ho passo bé i al capdavall és el que importa. Deixeu-me dir, que em fa il·lusió, que he guanyat varis premis, tant de narració com de poesia.
M'agradarà veure els vostres comentaris si creieu oportú fer-ne algun. Si són positius millor, si no, acceptaré igual les vostres crítiques. Em serviran per aprendre.
Salutacions i que la literatura ens acompanyi. (Ara això potser ha quedat una mica cursi)