Acròstic

Un relat de: T. Cargol
Allò de que es parla i allò que s'ignora, sembla ser que no és casual. En aquest sentit em vaig adreçar als serveis informatiu de TV3 per dir-los que parlaven molt de Chavez i poc de Honduras, per exemple, on Els Estas Units havien canviat el president molest per un altre. Pel que es podia saber, la violència allí era extrema aquells dies. La corresponsal no s'apropava gaire per allà. Van respondre a la meva queixa i em van venir a dir que estava carregat de punyetes. Crec que era abans de tot l'embolic de Wikileaks. Ara estan castigant amb una crueltat sense límits al sergent Manning i al que va desvetllar totes les maniobres i controls que es fan i es desfan a cada racó del mon, el tenen envoltat a Londres i si l'agafen, no tindrà la sort de Pinochet (que era dels seus com van acabar reconeixent; era el seu "fillderuta"). Avancem, doncs, amb pas ferm cap a una demcràcia tipus Israel: murs, detencions guantanameres, captura de vaixells en alta mar, atacs a l'ONU, fòsfor blanc, etc, etc, etc. Descobriu en nom d'aquest australià en els versos - és un dir - següents.

Algú diu què hem de pensar.
Segur! En una taula escriu
Secretes instruccions:
Allò que es pot dir, allò que mai
No es pot dir.
Grups de persones ens vigilem desprès
Els uns als altres.

...
Tot passa sota la llum,
però no ho percevem:
no volem creure-ho!

Comentaris

  • És bo llegir coses diferents[Ofensiu]
    Rafaelmolero | 20-10-2012 | Valoració: 10

    Està molt bé i molt interessant. És molt bo. Enhorabona. Saluts. Rafael Molero Cruz

  • Bonissim![Ofensiu]
    allan lee | 20-10-2012

    No ho sé expressar tant bé com en Carles, però en trec unes idees especials i trobo el poema magnífic. Per bell i significat.

    Molt bo, llegir-te! Una abraçada

    a

  • Aquest és el món [Ofensiu]
    Carles Ferran | 20-10-2012

    que ens permeten ocupar: Molt més sofisticat pel que fa a l'intriga, la possessió, el repartiment, el poder, que tots els antics colonitzadors materials o espirituals fins ara. I anirà a pitjor, i no hi ha forma humana de canviar-ho, tenen massa recursos repressius i de control.
    El poema és fantàstic.