Una lliçó de vida

Un relat de: Rafael P. Lozano



En una ciutat bulliciosa, Martí, obsessionat amb l'èxit i la riquesa, treballava incansablement dia i nit. Va sacrificar relacions i moments feliços en la seva recerca desesperada de reconeixement i fortuna. Un dia, va descobrir una antiga botiga on un vell li va oferir un amulet misteriós.

Creient que l'amulet seria la clau del seu èxit, Martí el va adquirir i va continuar treballant més intensament que mai. No obstant això, a mesura que acumulava riqueses, se sentia cada vegada més buit. Una trobada casual amb un nen al carrer va canviar la seva perspectiva.

El nen, amb un simple somriure, li va recordar la importància de la felicitat i la connexió humana. Martí va reflexionar sobre les seves eleccions i es va adonar que la veritable riquesa no residia en acumular béns materials, sinó en apreciar les relacions i gaudir de la vida.

Va decidir canviar el seu enfocament, equilibrant el treball amb el temps per a la seva família i amics. Va descobrir que l'èxit no es mesura només en números, sinó en la qualitat de vida que s'experimenta. L'amulet, en lloc de concedir fortuna, li va ensenyar la valuosa lliçó que la veritable riquesa resideix en l'equilibri i la felicitat interior.

Comentaris

  • Sí que ho és[Ofensiu]
    Prou bé | 02-01-2024

    Una bona lliçó de vida!
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Rafael P. Lozano

Rafael P. Lozano

54 Relats

85 Comentaris

19877 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Nascut a 1948, de ben petit hi havia sentit una gran afecció per escriure relats i històries fantàstiques. Més endevant, la feina i altres afeccions artístiques, van apartar-me d'aquesta pràctica,malgrat que sempre que he tingut ocasió aprofito per expressar-me mitjançant la paraula escrita. Des de 1974 escric un diari personal, fidel company dels meus pensaments i testimoni de la meva memòria.

Adreça electrònica:
pescador.rafael@gmail.com