A la recerca de la pau interior

Un relat de: Rafael P. Lozano



Robert vivia sol, era vidu i feia uns quants anys que ja estava jubilat. La seva solitud es veia accentuada per la constant preocupació que li generaven les decisions polítiques que encara que democràtiques, xocaven amb el seu propi ideari. Dia a dia el seu desassossec creixia submergint-lo en un estat d'ansietat constant.
Un dia, mentre escoltava la ràdio, va topar amb les paraules d'un psicòleg que abordava temes similars. Va ser com si una llum s'encengués a la seva ment. Va decidir fer el pas i buscar ajuda professional per alliberar-se del pes que portava.
Va trobar un psicòleg amb àmplia experiència personal i professional. Durant les sessions, Robert va poder expressar les seves frustracions i temors. El terapeuta, amb empatia, va escoltar les seves preocupacions i li va proporcionar eines per replantejar la seva perspectiva, ensenyant-lo a deixar anar allò que no podia controlar.
Amb el temps, Robert va començar a notar canvis en la seva manera de veure el món. El procés de “reiniciar” la seva ment li va permetre trobar la serenitat interna que tant necessitava. Va aprendre a separar les seves emocions de les decisions polítiques, comprenent que, encara que no podia canviar el curs de la política, sí que podia canviar la manera com reaccionava davant d'ella.
La teràpia no només li va oferir alleugeriment, sinó que li va donar les eines necessàries per cultivar una pau interior duradora. Robert finalment va poder redescobrir la felicitat en la seva vida quotidiana, alliberant-se de la càrrega que ho turmentava i trobant una harmonia amb si mateix.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Rafael P. Lozano

Rafael P. Lozano

54 Relats

85 Comentaris

19883 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Nascut a 1948, de ben petit hi havia sentit una gran afecció per escriure relats i històries fantàstiques. Més endevant, la feina i altres afeccions artístiques, van apartar-me d'aquesta pràctica,malgrat que sempre que he tingut ocasió aprofito per expressar-me mitjançant la paraula escrita. Des de 1974 escric un diari personal, fidel company dels meus pensaments i testimoni de la meva memòria.

Adreça electrònica:
pescador.rafael@gmail.com