¡Taxi! (Tema: infidelitat)

Un relat de: Ignasi Boix Roure

Un trio d'adolescents que explora la nit, un politoxicòman, un home amb corbata amb una prostituta africana. Per Norbert Sitjà, el Taxista, fins llavors una jornada qualsevol.
Eren les dues de la matinada quan va veure la silueta d'aquell home retallada a l'horitzó. Va aparcar el taxi al costat de la vorera. L'home va entrar molt a poc a poc.
-Foda nid. -Per la dicció pastosa i arrossegada, en Norbert va calcular les copes que portava de més.
A continuació, la sorpresa:
Darrera l'embriac, una dona que en Norbert no havia vist va entrar al taxi tentinejant. Caucàsica d'ossos llargs. Va trigar un moment a adonar-se que era la seva esposa. Quan se'n va adonar, la seva cara era un poema.
¡¡¡Sorpreeeesa!!!
Massa èbria per reconèixer-lo, ella va tirar el cap endarrera, tancant els ulls. Norbert Sitjà, l'Home de Gel, va donar gas al taxi sense articular ni un mot. Pel retrovisor els veia grapejar-se. Es va empassar l'amarga bilis. Sunzi deia: El qui sap quan cal combatre i quan s'ha d'evitar la batalla serà victoriós.
Els va deixar sota un tendal escarlata amb el monograma daurat de l'hotel estampat al vèrtex.
Acabat el seu torn, Norbert Sitjà, el Banyut, va creuar la porta de casa disposat a aclarir els fets. Va deixar el paraigües gotejant al vestíbul i va entrar al dormitori. La va trobar enterrada sota un pilot de mantes, amb un termòmetre de gairell a la comissura dels llavis i un drap moll cobrint-li el front.
-¡Aaaaaai! -S'exclamava-. Em trobo tant malament... Em sembla que tinc la grip.
El que tens és un greu problema, va pensar ell. Però en aquell moment una imatge fugaç va estavellar-se-li contra el cervell: es va veure a si mateix caminant sota la pluja, i amb una maleta a la mà, i dormint sòl en una pensió esgavellada.
Norbert Sitjà, l'Abnegat, va entrar a la cuina per escalfar a la seva dona una gran tassa de llet amb mel.

Comentaris

  • Es pot anar fruïnt[Ofensiu]
    RATUIX | 05-05-2008

    perquè té un estil àgil i bò. Té una lectura que atrapa. Només que... potser li cal continuar? Norbert Sitjà, el lent de reflexes, potser actúa l'endemà, amb el tema fred i clar. Tu mateix, es clar.

  • Humor[Ofensiu]
    Nurithy | 07-01-2007 | Valoració: 9

    Deliciosa i entra molt bé. El toc d'humor li dóna un regust especial :)

l´Autor

Ignasi Boix Roure

29 Relats

33 Comentaris

34291 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Vaig néixer l'any 1980, a mitjans d'agost, i sóc de Vic, ciutat boirosa. Si algun despistat s'atura a llegir un dels meus relats m'interessaria moltíssim saber la opinió que li mereix, sobretot pel que fa a l'estructura i als diàlegs, que és el que em porta més mals de cap, però també sobre qüestions d'estil o qualsevol altre cosa.