Tarda de pluja

Un relat de: SATIE

Arribo a casa i encara plou. M'agrada la pluja però ja portem així molts dies!
Avui ha estat un dia molt atrafegat, per la qual cosa decideixo regalar-me un bany amb oli de sàndal que vaig portar de l'Índia. Perfumo la casa encenent unes varetes d'encens. A la cambra del bany omplo d'aigua la banyera i la il.lumino amb espelmes d'olor. De fons poso una música tranquil·la creant així un ambient propici a la relaxació. El mirall del bany s'ha entelat i els meus pensaments han començat a estovar-se. M'he deixat endur per les sensacions i mirant l'aigua m'han captivat les onades menudes que es formaven al voltant del meu cos al bellugar-me suaument. Tota jo m'he anat arrugant de forma plaent, relaxant-me i l'aigua calenta que cobria el meu cos m'ha adormit fins i tot l'ànima. Per uns instants he viatjat recordant aquells racons mil·lenaris on l'aire fa olor de flors, de sàndal, encens i te.

La tarda segueix molt grisa i sento com la pluja pica rítmica però suaument en els vidres del balcó. Acabo de fer-me un te verd i assaborint-lo miro l'immens mar mediterrani que es veu des de casa. Un gos borda i juga amb el seu amo que li llança un pal i ell li torna deixant-lo prop dels peus. El noi camina descalç sobre la sorra humida i la mar de tant en tant li mulla els peus. Com fa uns dies que fa temporal de llevant les onedes han confegit un lluit tapís amb vidrets de colors, closques buides de diferents mides i colors, algun plàstic i trossos de fusta. Tot ell dóna una mica de color a aquest dia trist, silenciòs i amb olor d'humit. El sol que fa dies no veig, ni sento la seva escalfor, deu ser de vacances cap altres latituds! Al mar força remenat es barregen els grisos amb els marrons, li trobo a faltar aquells diferents tons de blau o verd maragda que agafa en els dies lluents. Darrerament el cel no deixa de estar entrenyitat per un munt núvols i amb un constant plugim que convida a no bellugar-se de casa.

Agafo un llibre i m'acomodo al sofà entre flonjos coixins de colors llampants, es un dels petits plaer que en dies així m'encanta fer. Un altre és poder mandrejar per casa quan encara queda tarda per davant. Em deixo seduir per la lectura i perdo la noció del temps. Me n'adono que el vinil s'ha acabat doncs sento les busques del rellotge marcant el pas del temps, així que m'aixeco a ficar un altre però no m'acabo de decidir, finalment trio un de la Diana Krall.
Em torno a acostar al balco i veig que ja no plou per tant obro els finestrals i deixo que entri a casa la olor de mar que en barrejar-se amb l'encens que crema encara, es crea un nou perfum. M'arriba la melodia constant de les seves onades anant i venint, i a la llunyania sona el xiulet d'un tren. Surto a fora i veig que les barques marxen mar endins i això és un bon senyal, doncs vol dir que el temps millorarà. Em quedo contemplant una estona el mar i sento veus de nens que juguen a pilota al carrer. Miro el cel i em sembla que els núvols ja no són tan amenaçadors. La pilota ha arribat on hi havia un munt de gavines arraulides i enlairant el seu vol xisclen passant prop d'on sóc. M'agafa una mica de fred i em torno cap a dins. El capvespre comença a insinuar-se i hauré de pensar en què em faré de sopar.

Comentaris

  • Una boníssima tarda[Ofensiu]
    Unaquimera | 21-05-2010

    Caram, SATIE! Quin relat més deliciós!

    Suposo que ha contribuït en gran manera a fer-me grata la lectura les referències al mar que has inclòs, i que és per a mi un dels meus referents constants,
    però a més d'això,
    m'ha encisat l'ambientació que has aconseguit per a aquesta escena d'interior, que parteix d'un fet anecdòtic, gairebé insignificant segons per a qui, i que arriba a constituir una experiència hedonista per a la narradora, que en veritat gaudeix de cadascun dels passos i dels moments.

    Estic completament d'acord en què, en determinades ocasions, una situació que per a d'altres esdevé pura rutina o un inconvenient, com ara una tarda de pluja i la necessitat de quedar-se a casa ajornant altres plans, pot arribar a constituir una font de plaer per a qui sap trobar-hi goig en les petites coses que li envolten i el goig que poden proporcionar a una persona sensibilitzada.
    A tall d'exemple, t'ofereixo una lectura coincident: Amb les cames separades.

    Confio en què aviat podré llegir-te de nou...

    T'envio una abraçada solejada,
    Unaquimera