BACALLA FARCIT AMB GAMBES

Un relat de: SATIE

Obro la porta de casa i un suau aroma a sàndal em dona la benvinguda i em convida a posar-me còmoda. Deso l’abric i em trec les sabates de taló, damunt la calaixera de l’àvia que tenim a l’entrada, deixo la bossa, les claus i el portàtil i descalça vaig cap a la cuina embolcallada d’una flaire que alimenta.
Humm...Quina oloreta tan bona!
Intento endevinar què deu estar fent en Pol per sopar, però no ho acabo d’esbrinar. Entro a la cuina i em sorprén trobar-me’l només amb un davantal.
En veure’m somriu un xic burleta i em pregunta:
- Què tal? Com t’ha anat el dia amor?
- Doncs molt atrafegat, però sort d’aquesta meravellosa rebuda! Per cert, trobo que vas molt “fresquet” no? És pot saber que estàs fent de sopar que fa tan bona olor?
- Doncs estic fent uns llibrets de bacallà farcits de gambes.
- Quina delicadesa noi. Com ho has fet això?
- No és una recepta massa complicada, porta l’ampolla de vi que hi ha al menjador i fent una copeta t’explico com es fa.

Em trobo una taula molt ben parada i ambientada amb unes espelmes.
Torno a la cuina amb les dues copes de vi i m’explica:
- Obres el llom de bacallà dessalat pel mig en forma de llibret i el farceixes amb unes gambes pelades que hauràs passat per la paella amb una mica d’oli. Enfarines el bacallà i el fregeixes on has fet les gambes fins que estigui ben rosset i el reserves. Fas un sofregit amb ceba tendra, uns alls, julivert i un pessic de safrà. Escalfes un fumet de peix i l’espesseixes amb una cullerada de farina, l’hi afegeixes un got de vi blanc i hi tires el sofregit. Ho cous 3 minuts i ho passes per la batedora. Ho poses en una safata per anar al forn i a sobre hi fiques els talls de bacallà farcits. 5 minuts al forn que ja tens a 180º et voilà!

Un cop entaulats fruïm tots dos d’aquest sopar magnífic i quan gairebé ja hem acabat ell suggereix:
- Què tenim de postres?
Jo m’aixeco, m’acosto acosto a ell i li faig un dolç petó als llavis mentre li vaig traient el davantal i li dic:
- Doncs de postres tenim...

Ti-titi-tititi-titititi.
Bon dia, són les set del matí!
Apago el despertador i obro a poc a poc els ulls desvetllant-me tranquil•lament. Miro cap a la finestra per on s’entreveuen els primers raigs de sol i me n’adono que he tingut un somni plaent.
Em llevo, esmorzo i em preparo per anar a la feina amb un desig ben clar, quan plegui de treballar com avui a la tarda el mercat és obert, aniré per comprar bacallà i gambes i faré els llibrets de bacallà que em feia l’àvia.
Fa temps que no els he cuinat i recordo que m’agradaven molt!
Trucaré a la Clàudia, a veure si pot i li ve de gust venir a sopar amb mi.
Sempre és més agraït cuinar i sopar amb algú.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer