Quanta Guerra!!!

Un relat de: nadàlia

-De pressa l'hem de portar a l'hospital de campanya.
-Alerta, no l'entenc de res només parla afganès.
-Gesticula, doncs, collons que se'ns podrira el mort a les mans, agafeu la llitera i feu-vos pas enmig d'aquesta gentada ferida i morta, aneu en compte amb els gasos, vinga on és aquest Jeep.
L'escampadissa que havia provocat la darrera bomba-morter, era escandalosa, els plors, els crits de la gent, sobretot mares i nens petits la majoria ferits però també alguns morts, convertia la carretera de Kabul en un infern. Falten mitjans, la impotència és gran, nosaltres ens hem hagut de protegir darrera d'unes parets fetes amb fang on hem pogut portar la minsa unitat mòbil que fem servir. Eren dos quarts de tres quan al pas d'un comboi de l'ONU que entrava als afores del poble, on hi ha quatre cases, però on hi viuen moltes famílies, penseu que aquí la gent viu apilonada com pot i prou feines tenen a subsistir cada dia. Estem, emeten, cal dir-ho , en unes circumstàncies molt complexes i sofrents, però intentarem comentar el que passa, sembla que hi ha tres nens morts de dos i quatre anys, quatre més de ferits, un xic més grans, no hem pogut precisar l'edat però aquí el clima és de desesperació, les mares s'arrapen als cadàvers dels seus filllets i ningú no pot ni gosa arrencar-les de la sorra sangonosa que cobreix el terra. És esgarrifós i se'ns nua la gorja mentre intentem fer la nostra feina , des d'aquí , el lloc del darrer atemptat a 45º de temperatura pel cap baix.Segons dades que ens acaben d'arribar hi ha hagut vuit ferits que són traslladats en una unitat especial al primer hospital de campanya que hi ha a uns 52 kilòmetres d'on s'ha produït l'atemptat amb una bomba-morter que ha esclatat sobre tres quarts de tres després de passar un comboi de l'ONU i segar la vida d'aquesta pobra gent que era allí tranquil.lament, fins i tot alguns nens jugaven, sí un moment si us plau , tenim en directe un membre del comboi, ens hi aproparem, l'aire calent, insuportable aixeca la sorra i uns núvols de fum s'enlairen putrefactes cap un cel blau net sense núvols...
-Capità sí , unes paraules, bé no , si Sergent Miguelez, com ha estat possible aquest nou atemptat, el tercer d'aquesta setmana en aquests indrets?
-Bueno, pienso que la guerrilla afganesa conlleva acciones
de asalto muy impulsivas y destructoras, nosotros no...
-Com poden veure el sergent Miguelez ens ha atès en castellà, doncs es tracta d'un dels milers de soldats nord-americans hispans que intenten protegir la població afganesa, que pateix des de fa temps aquesta xacra, aquesta guerra que sabem com va començar però no sabem gens quan acabarà, des d'aquí voltats de fum i d'aire sorrenc, amb l'olor encara somorta de la llevantada que ha provocat la morterada i voltats de xiscles i mares que ploren mostrant el seu dolor extrem mentre són ateses per soldats de l'ONU que intenten fer alguna cosa mentre esperen l'ambulància que ja hauria d'haver arribat. Fins aquí la informacíó, endavant estudis centrals.

-Esgarrifoses imatges les que acabem de veure en aquesta connexió amb la nostra unitat mòbil, bé, vostès, que són els experts en aquest tema, hi poden dir la seva:
-Bé, fa deu anys que treballo com a assessor en temes militars per l'ONU, i l'Afganistan és un problema endèmic, vull dir que amb els anys, des de la invasió soviètica, que no hem estat capaços d'aillar la guerrilla afganesa i controlar-la perquè no s'esdevinguin incidents d'aquest tipus, amb víctimes de la població civil.
-Gràcies per la seva opinió General Fretshigburg, hem pogut copsar amb la perfecta traducció simultània l'abast de les seves paraules i també la impotència de les Nacions Unides.
-Endavant Pilar, sí el teu comentari.
-Bé, de tots és coneguda la meva posició davant la guerra i aquesta tampoc no és una excepció. He quedat aterrida en veure els infants, nadons pràcticament, assassinats per aquesta bogeria, per aquesta raó de la força i no m'entra al cap que l'ONU, desplegada allí des de fa temps, no hi pugui fer res més que ser testimoni mut d'aquests atacs que tan mal fan a les persones que el què volen és poder viure en pau, com tothom i criar els seus fills amb justícia i llibertat. És una vergonya per a tots els països occidentals, incluït ,evidentment el nostre que sembla que miren cap una altra banda quan no saben com treure's el problema, en aquest cas aquesta ferotge guerra de sobre.
-Sí, sóc Samir Abdelham i voldria afegir un dels problemes que veiem a l'Afganistan i que són comuns, podríem valorar, en d'altres països musulmans on la religió és , altra vegada,
motiu de revenja i d'odi, motiu de guerra injustificable. Han de pensar que molts dels atacs són produïts també per joves suÏcides que estant dispostas a sacrificar les seves vides per un concepte totalment malentès de l'Alcorà i que se l'apropien els dirigents de la guerrila per ensinistrar i deixar sense criteri un joventut que creu en un Paradís després d'aquest holocaust..
Cal, que continuem analitzant la gravetat d'aquest atemptat,
però em diuen des de control que hem de donar pas a la publicitat, només uns segons i tornem...

-Vols millorar la teva figura, estàs cansada de fer tant d'exercici i sacrificis amb el menjar, prova el iogurt Pensia,
et relaxarà primer i després sense adonar-te'n t'aprimaràs. Pensia amb omega 3 i 8.

-Vols que el teu gatet estigui content i et faci magarrufes en arribar de treballar? Dóna-li Srecrem, una menja exquisida per al seu paladar, ell ho notarà, tu ho notaràs.

-Aquests bolquers són l'alegria de la casa, alegria que fa veurel's feliços i eixuts mentre gategen i fan curses per la catifa. Em sento tranquil.la i ells es senten segurs. Culets eixuts alegria a casa.

-Aquest estiu vine a la platja, tenim molts de kilòmetres per gaudir del sol i del mar, també de la gastronomia i de les passejades per la ciutat vella. Aquest estiu mulla't, a la platja de casa és clar. Ajuntament de Cardesona.


Tornem a ésser aquí amb vostès per continuar aquesta anàlisi, pensin però que d'aquí mitja hora la nostra companya entrevistarà el nou fitxatge del FC Varecelona, una entrevista amb tots els ets i uts. Bé té la paraula vostè Isaac Xelorh.

-No tinc massa coses a afegir, les imatges, com diu el tòpic valen més que mil paraules, només voldria afegir que des de les ONG que represento ens sentim maltractats i aïllats per tal de poder portar ajuda humanitària a l'Afganistan, és practicament impossible si els governs, l'ONU, no efectuen un corredor pacífic perquè nosaltres poguem arribar-hi amb ajuda humanitària. És una guerra complexa, això ja s'ha dit i ho sabem, però no tenim la sol.lució a les nostres mans, ens sentim lligats de peus i mans, aquesta és l'expressió.

- Sí Pilar,
-Només vull dir que tot plegat és un absurd, no tinc ara mateix paraules per expressar el meu dolor,, penso i crec que no ens podem acostumar a veure aquestes imatges, com qui veu una pel.lícula per televisió, hem de dir prou a la guerra i ser valents i manifestar-nos si cal. É s esborronador el que hem presenciat. Vergonyós, sí, ja ho he dit abans.

Bé, se'ns ha acabat el temps d'aquesta anàlisi tan acurada,
l'Afganistan segueix sent una terra de sofriment i el que és pitjor no és veuen en un futur proper sol.lucions.

Passem ara al sorteig de la LOTO 8/69, els nombres preniats són 4,5,12, 24, 35, 48. Que tinguin sort.

-Pare, per un , no ens ha tocat la LOTO per un, vaja vull dir que sí que ens hatocat, quan cobrarem?
-No ho sé fill meu , pregunta-li a ta mare que és la que la compra.
-Josep que pot ser una bona picossada, deixem mirar la butlleta....collons, som mil.lionaris!


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

nadàlia

46 Relats

86 Comentaris

45564 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Persona a qui entre d'altres coses, li agrada escriure, tinc publicada una novel.la eròtica "L'emprovador de senyores" del 2003, de l'editorial Abadia...fa temps que assajo poemes i relats i em deixo anar amb la imaginació i les vivències com a fogar de nous temes.
Escriure, escriure , per foragitar esculls i viure el moment present.
Tinc , també, tres flors a casa, que perfumen l'estela del camí.
Una forta abraçada i moltes lectures, que n'hi ha per donar i per vendre!
La vida? neix també al secà i entre les pedres,la vida empeny la vida, fem-ho senzill!