NADAL CONFINAT 2020

Un relat de: Materile

NADAL CONFINAT 2020

Sense saber ben bé com va arribar al món un virus assassí: covid-19, el virus es va estendre com si fos oli en un bassal. Els governs, uns més que d’altres, intentaven protegir la gent. Els hospitals i les funeràries no donaven l’abast. I molts poblets petitets es van despoblar a causa de les morts i desplaçaments de molts habitants que en fugien.

En el poblet Campi qui pugui, només hi van quedar dos matrimonis que no van voler ser evacuats cap a una residència. Els dos matrimonis no tenien família i es valien per ells mateixos. Va venir el fred fort, i, a dues setmanes de Nadal el Quico es va posar malalt. Van trucar al metge que els va dir que tenia pinta de covid... Ai! qui ho havia de dir si només eren quatre persones. La Paquita plorava i li deia al seu Quico: “No em deixis marit, si te’n vas tu, jo també vindré.

Després de molts dies de metge amunt i metge avall. De moltes herbes remeieres i cataplasmes ben calents, bafos de Vicks vaporub, caldos ben calents i nutritius i l’antibiòtic receptat, l’home va aixecar les orelles.

Nadal va trucar la porta i estaven més sols que dos mussols. Cantaven nadales per distreure’s de la soledat i tristesa. Aquest any no hi hauria sopar. Cada veí com les ovelles, al seu corral. Separats per un corriol que, quan tot va bé, tot fa baixada. Ja era fosc quan van sentir que rascaven la porta. Es van espantar i la Paquita, decidida, va agafar un bastó i, amb precaució, va obrir la porta. Una poteta negra es va posar entremig impedint que la tanqués, i la va obrir del tot. Era un gosset cadellet, tot negre com la nit, amb dos ullets com dues estrelles. La Paquita cridà: corre, vine Quico, que tenim visita! L’home s’hi atansà i el quisso el llepà. “Ai, quisso que estàs fredet, que potser et trobes sol i vols passar el Nadal amb aquest parell de vellets? Entra que encara queda sopeta i et farà passar el fred ”El ”peludet” va entrar, i aquella casa es va omplir d’alegria, tot eren rialles i és que a Rai li agradava aquella casa, els braços que l’abraçaven i les sopetes que li donaven.

Nadal porta sorpreses i torrons per qui en vol!!! BON NADAL 2020

MARIA TERESA GALAN - Materile

Comentaris

  • Excelent[Ofensiu]
    Josoc | 19-01-2021

    Que bonic! molt propi del temps nadalenc d´enguany.

  • comentaris[Ofensiu]
    Noia Targarina | 31-12-2020 | Valoració: 10

    M' agradat molt el relat es molt trenda i es com és esl Nadal.

    Continua escribint així m' encarantarà llegir-ho!

  • Publicat. Gràcies.[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 31-12-2020 | Valoració: 10

    https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/nadal-confinat-2020/

    Estem oberts fins passats el Reis.

    Els millors desitjos per l’any 2021, i que la Covid.19 sigui només, una de les noticies que es guarden a les hemeroteques

  • SOLEDAT I TRISTESA. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-12-2020 | Valoració: 10


    Hola, Materile: T'acabe de llegir aquest relat i ho he notat amb molta sensació de soledat i tristesa, tal com dius en ell.
    És així, que aquest Nadal, està molt restringit, en tot el seu àmbit de ser un Nadal normal i corrent. Jo aquí a la meua casa hem passat el Nadal amb companyia del germà de la meua dona i així almenys hem estat junts.
    BON NADAL I FELIÇ ANY NOU...

    Si tens ganes de llegir, en la meua pàgina... hi ha un nou relat. Gràcies...
    Saluts i cuida't...
    PERLA DE VELLUT

Valoració mitja: 10